Stedendriehoek

Het wedden op sport

Wedden op sportwedstrijden is al lang populair. Inmiddels kunnen spelers ook online wedden, wat het voor een enorm publiek toegankelijk maakt en erg leuk om te spelen. Er zijn online genoeg partijen te vinden die sportweddenschappen aanbieden en hier een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit voor hebben. Zo weet je dus zeker dat er op een veilige en juiste manier met je inzet en mogelijke winst wordt omgegaan.

Sports wedden kan bij een betting exchange of bij een bookmaker. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er wel op wedden. Populaire sporten om op te wedden zijn bijvoorbeeld voetbal, Formule 1, paardenrennen, darts en tennis. Maar er zin ook weddenschappen voor sporten als wielrennen, schaatsen, rugby, boksen, schaken, waterpolo, snooker of golf.

Voordat je gaat wedden bedenk je goed welke sport jouw voorkeur heeft. Waar heb je de meeste kennis van? Je kunt rustig aan beginnen met een enkelvoudige weddenschap oftewel single bet. Hier win je als je voorspelling uitkomt, zo niet dan verlies je. Heb je iets meer ervaring? Dan kun je op een meervoudige weddenschap inzetten. Bij dit soort combi bets wordt op meerdere weddenschappen tegelijk gewed.

Het begin van wedden op sport
Traditioneel gezien is het wedden op sport begonnen met paardenrennen. Gokkers wedden op het beste paard of de top drie mogelijke winnaars. Vanuit dit soort weddenschappen komen ook weddenschappen als dubbel winnend voort, waarbij gewed wordt op het dier dat twee races op rij gaat winnen. Inmiddels kun je ook online op paardenraces inzetten.

Wedden op balsporten
Onder de meest populaire sporten om op te wedden zitten behoorlijk wat balsporten. Voetbal bijvoorbeeld, waar een oneindig aanbod weddenschappen te vinden is. Je kunt bij voetbalwedstrijden onder andere inzetten op het aantal doelpunten of de winnaar van een wedstrijd. Een andere populaire balsport voor weddenschappen is tennis. Zet bijvoorbeeld in op het totale aantal games, aantal gespeelde sets of de winnaar van grote spelen als Roland Garros en Wimbledon.

De juiste voorspelling maken
Wil je de juiste voorspelling maken en zoveel mogelijk winst uit je weddenschap halen dan is het belangrijk voorgaande wedstrijden te analyseren. Bekijk het aantal doelschoten, het balbezit of de keren dat een persoon of team won. Hoewel het wedden op sport easy peasy lijkt, gaat er dus wel wat voorbereiding aan vooraf en is het niet alleen gebaseerd op geluk hebben.

Het kijken naar sport is sowieso leuk, maar het wordt extra leuk als je kunt wedden op de wedstrijd. Als je het bij het juiste eind hebt, is het daarnaast erg lucratief. Zeker voor de doorgewinterde sportfanaat die precies in de gaten heeft wie er met de winst vandoor gaat, is het interessant om op juist die speler in te zetten. Kies dus je favoriete sport en speler en ga ervoor.