Stedendriehoek

Het verhaal achter de Hypnotic Poison van Dior

“Hypnotic Poison ademt vrijpostigheid en veroveringsdrang uit. Het is een intrigerende Oriëntaalse geur die breekt met elke gewoonte.” Dat zegt François Demachy, Parfum-Créateur van Dior. Waarom wil iedere vrouw dit parfum hebben? En wat is het verhaal achter dit parfum? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Ben jij al fan van de Hypnotic Poison?

Het gezicht achter Hypnotic Poison
Christian Dior werd geboren op 21 januari 1905 in Granville, Normandië, Frankrijk. Hij was een beroemd en invloedrijk modeontwerper. Hij verhuisde naar Parijs en studeerde hier Politieke Wetenschappen. Zijn interesse lag vooral bij de architectuur. Hierdoor schetste hij in zijn vrije tijd onder andere kleding.
Zijn ontwerpen vielen bij veel mensen in de smaak en dit leidde ertoe dat hij deze ontwerpen verkocht aan couturehuizen. In 1938 werd Dior aangenomen bij Robert Piguet. In 1941 stapte hij over naar Lucien Lelong. Vijf jaar later besloot Marcel Boussac, een textiel tycoon, om Diors modehuis te financieren. Hij kocht een huis aan de Avenue Montaigne in Parijs. Dit is nog steeds de huisvesting van Dior.

In 1947 lanceerde Dior zijn eerste collectie voor de lente/zomer. Deze stond bekend als de ‘New Look’. De collectie bestond uit smalle tailles met uitlopende rokken. Naast kleding ontwierp Dior ook sieraden. In 1957 overleed Christian Dior tijdens een vakantie in Italië. Zijn doodsoorzaak is tot op de dag van vandaag onduidelijk. In dat jaar nam zijn assistent, Yves Saint Laurent, het roer over en presenteerde in 1958 zijn eerste collectie: Trapeze.

Hypnotic Poison
Hypnotic Poison van Dior is een Amber Vanille geur voor vrouwen. Het parfum werd uitgebracht in 1998 en zit in een donkerrood rondachtig flesje van glas. De hoofdakkoorden van de geur zijn: vanille, zoet, amandel, fruitig, nootachtig, poederig, houtachtig, kokosnoot, witte bloemen en balsemachtig.
De letterlijke betekenis van Hypnotic Poison is: hypnotisch vergif. En daar valt wat voor te zeggen. Het gaat namelijk om een zeer gedurfd en uitgesproken parfum. Het verhaal gaat zelfs dat dit parfum was verboden in sommige restaurants, omdat deze geur zo nadrukkelijk en onontkoombaar aanwezig was. Dit zou ervoor zorgen dat mensen minder eetlust hebben. De parfumeurs achter de Hypnotic Poison zijn Annick Menardo en Christian Dussoulier.

Dior Poison Girl
De Hypnotic Poison, gericht op de vrouw, heeft inmiddels ook een dochter ontwikkeld: Dior Poison Girl. Dit parfum is ontwikkeld voor de sexy, brutale en zelfverzekerde jonge vrouw van tegenwoordig. Cool en sterk. De Poison Girl is explosief, uitgesproken en compromisloos. Je vindt de geur lekker of niet. Parfumeur Francois Demachy noemt het: een sensuele valstrik die toch zeker niet te lieflijk zoet is.
De hoofdakkoorden van deze geur zijn: sinaasappel, Damascus, grasse roos, tonkaboon, sandelhout, vanille, amandel en Tolu-balsems. Het is een hele kenmerkende geur waar je echt van moet houden, maar als je houdt van zoet en niet bang bent om op te vallen met jouw geur, dan is de Poison Girl gemaakt voor jou.