Stedendriehoek

Het Stedendriehoek loopteam finishte… en hoe!

Alle starters van het loopteam Stedendriehoek hebben de 8 kilometer binnen het uur volbracht tijdens de Midwinter Marathon. En daar zijn de lopers terecht heel trots op! “Het was een te gekke middag, wat een leuke ervaring”, zegt Jacqueline Boekema. “Waarschijnlijk gedragen door het enthousiaste publiek heb ik hem gelopen in 52.36, voor mij een super prestatie!” Gerard van der Wal startte volgens eigen zeggen iets te snel. “Na een kilometer had ik mijn ritme te pakken. Toen de JC Wilslaan op! Dat is best pittig. Het laatste stuk ging weer prima, mede dankzij het vele publiek en de muziekbandjes op iedere hoek. De doelstelling die ik had heb ik ruim gehaald. Dus al met al een fantastische dag!”

Patrick Veltema dacht 15 weken geleden niet dat hij de 8 km in een tijd van 47:54 zou lopen. “Wat heb ik genoten! Wat een mensen en wat een sfeer. De begeleiding door Johann van Isokin was super. Hierdoor ben ik het hardlopen echt leuk gaan vinden en ga er zeker mee door.” Johann liep uiteraard mee met het team. “Het was genieten om iedereen met een grote lach op zijn gezicht na de finish te zien. Dat is waarom ik het een voorrecht vond om het Stedendriehoek Loopteam te mogen begeleiden. Het was een leuk, gemotiveerd en enthousiast team. Iedereen heeft er hard voor gewerkt om deze prestatie neer te zetten en dat is beloond!”

“Zo zie je maar weer… je kunt meer dan je denkt!”
“Wat een feestje was het”, vertelt John Herbrink. “Overal muziek, aanmoedigen en lekker weer. Ik had van te voren afgesproken dat als ik onder 32 minuten op het hoogste punt zou zijn, ik zou proberen te versnellen om toch onder het uur te finishen. Ik heb het snot voor mijn ogen gelopen en kwam uiteindelijk binnen in 56 minuten en 40 seconden! Het gevoel wat je dan krijgt is bijna onbeschrijfelijk… “

Gezonde wedstrijdspanning als vroeger voor een volleybalwedstrijd. Zo omschrijft Jolanda Schaake het gevoel voor de loop. “Ik ben trots op mezelf en onze groep. We hebben hem allemaal binnen het uur gelopen. Ik vond het begin en eind het zwaarst, vooral toen ik het woord Finish zag. Toen hebben Patrick en ik nog even een eindsprint ingezet. Mijn eindtijd 47.57 was echt boven verwachting.”

Hoewel Sacha zich nog afvraagt wat ze nu op dinsdagavond moet gaan doen, aangezien de trainingen met het team zijn afgelopen, kijkt ze terug op een super mooie dag. “Ook zo mooi om te zien dat we als groep allemaal binnen het uur zijn gefinisht. Zelf heb ik hem in precies 50 minuten gelopen, met pijn in mijn rechterheup en daar heb ik nu nog flink last van. Maar al met al een mooie loop, een lekker zonnetje en goede eindtijden!”

Robert Levöleger: “Het was een prachtige dag gisteren. Natuurlijk had ik zelf nogal wat om handen (Robert was met zijn bedrijf Multicopy sponsor van de businessloop), maar het was super fijn met het team. De tijden zijn echt allemaal opvallend goed, dus alle dank naar Johann, zonder zijn inspirerende enthousiaste leiding hadden we nooit zo goed gelopen.

NS Pi uit Utrecht ging met een tijd van 1:37:58 naar huis met de 1e prijs van de Multicopy Businessrun. Accres uit Apeldoorn werd tweede met 1:41:23, terwijl Train2Perfection, ook uit Apeldoorn de derde plek opeiste met een tijd van 1:42:37.

Een evenement voor iedereen
De Rolling Racers kwamen ook in actie tijdens de Midwinter Marathon. Zes teams namen elk een rolstoel onder hun hoede, waarmee zij de medemens die zelf niet kan lopen, ook mee hebben laten genieten van het evenement. Onder luid gejuich, geklapper met ‘handjes’ en applaus rolden en liepen zij onder de finishlijn door.

Zweed Amanuel Gergis winnaar Acht van Apeldoorn
Onder ideale weersomstandigheden is vandaag de 45e editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon gehouden. De Acht van Apeldoorn werd gewonnen door Amanuel Gergis uit Zweden in een tijd van 23:07, tweede werd de Belg Koen Naert op een paar honderdsten na de winnaar (ook met 23:07) en derde Yannick Michiels uit België met 23:13. Bij de vrouwen won Maureen Koster in een tijd van 25:54, de tweede plek was er voor Sylvia Mmboga Medugu met 26:36 op de teller en derde Jip Vastenburg met 27:07. Een compleet overzicht staat op www.midwintermarathon.nl bij het kopje Uitslagen.