Stedendriehoek

Het hele jaar zomer met de Opel Cascada

APELDOORN – De Opel Cascada is een cabrio die alle grenzen verlegt. Allereerst door zijn baanbrekende carrosserie, met perfecte contouren en een design dat direct herinnert aan de klassieke cabriolet. Net zo verrassend is zijn verbluffend luxe interieur, dat alle verwachtingen overtreft. De hoge kwaliteit van de materialen en de vakkundige afwerking zetten deze vierzits cabrio op ongekend hoog niveau. Ook de snelheid waarmee het dak in- en uitvouwt en de stevigheid van de constructie zijn ongeëvenaard.

En terwijl de meeste cabrio’s alleen op de weg komen als de zon schijnt, weet de Cascada zich ook in regen en sneeuw uitstekend te vermaken. Dankzij de unieke dakconstructie, het luxueus ingerichte interieur en zijn soepele rijeigenschappen laat de Cascada je in elk seizoen genieten van de vrijheid van rijden met open dak – van het eerste lentebriesje tot de frisse herfstwind.

Rick Lesnussa van Nieuwsblad Stedendriehoek heeft de Cascada getest. Tijdens de Concours d’Elégance 2016 op Paleis Het Loo heeft Rick de Opel Cascada mogen rijden tijdens een rally.
Een prachtige route/rally over prachtige landweggetjes en door locaties in en om Apeldoorn. “De eerste indruk van de auto zelf: wat een stoere wagen met prachtige lijnen. Toen ik de auto voor het eerst zag was ik aangenaam verrast over de vorm en het model. Een mooie kont en een prachtige lijn en stoffen kap maakte samen met een paar goeie velgen de auto helemaal af. Het interieur is mooi en luxe. De stoelen zijn in alle standen elektrisch te bedienen. Een mooie, strakke afwerking als eerste indruk. Cascada is het Spaanse woord voor waterval. Geen idee waarom de auto deze naam heeft gekregen, maar het klinkt wel lekker.”

De kap van de Cascada is mooi en strak en kan met een snelheid tot maximaal 50 kilometer per uur open en dicht worden gedaan. “Dit heb ik natuurlijk meerdere keren uitgetest: het duurt ongeveer 15 seconden. Wat mij in het bijzonder opviel, was toch het geluidsniveau tijdens het rijden met een gesloten kap. Weinig tot geen hinder van geluid en dat is toch een prestatie van Opel.”

Onder de Cascada zitten 20-inch wielen en dat ziet er prima uit. Het optionele Opel FlexRide-onderstel voegt daar nog de mogelijkheid aan toe te kiezen tussen drie rijstijlen, waarbij alle onderstelfuncties automatisch aan uw voorkeur worden aangepast. De automaat is prettig en de overschakeling is prima. “De auto rijdt echt heerlijk. Hij schakelt zeer soepel en het vermogen is precies goed. Geen ‘strepentrekker’, maar gewoon lekker vlot. Hij is verder erg comfortabel en ondanks de 20-inch wielen zeker niet stuiterig of straf afgesteld. Het dikke stuur geeft verder een prima gevoel door. De opties die erop zitten, zijn ook zeer welkom en het is een aanrader om er eens in te rijden.”