Stedendriehoek

‘Het gezelligste tuincentrum van Gelderland’ zoekt opvolger(s)

LAAG SOEREN – Ruim vijfenveertig jaar geleden begon Wim de Vries met zijn vrouw Gerda het huidige Tuincentrum Laag Soeren. Zij beheren het centrum al jaren met veel plezier, maar vinden het tijd worden voor een opvolger.

Het bedrijf begon klein en groeide uit tot wat het nu is. Anno 2017 zijn Wim en Gerda in de zestig en op zoek naar iemand die het bedrijf wil huren of kopen. “Het liefst een stel of echtpaar. Het is handig als je het samen doet en elkaar aanvult.” Er liggen namelijk veel taken voor een eigenaar van een tuincentrum. Om er een paar te noemen: de planten verzorgen, de administratie verzorgen en klanten helpen. “Dat is een flinke taak voor één iemand.”

Naar eigen inzicht
Het tuincentrum draait op dit moment met een team van vijf man (inclusief Wim en Gerda). Als eigenaar moet je van mensen en planten houden, meent Gerda. “Ook moet je hard willen werken en het werk leuk vinden. Het voorjaar en de zomermaanden zijn erg druk. Dan ben je dag en nacht bezig.” Het tuincentrum heeft totaal 2500m2 overdekte verkoopruimte en 4000m2  buitenruimte. Wij kunnen de eerste tijd bijspringen, om de nieuwe eigenaren in te werken. Wij weten van de hoed en de rand.”

30.000 artikelen
Momenteel komt zestig tot zeventig procent van de klanten regelmatig bij het tuincentrum, meent Wim. “We kennen onze klanten goed. “We hebben een grote diversiteit aan artikelen, maar letten ook goed op de vraag uit de buurt. De hoofdzaak is wel planten en tuinhout, maar daarnaast hebben we ook gereedschap, tuinmeubelen en vogelvoer. Het hele assortiment bestaat uit ruim 30.000 verschillende artikelen.”

www.tuincentrumlaagsoeren.nl