Stedendriehoek

Het AGC trekt de wandelschoenen weer aan

APELDOORN – De stadsgidsen van het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC) gaan vanaf zondag 6 maart weer rondleidingen verzorgen door het centrum en een gedeelte van de parkenbuurt van Apeldoorn.

De wandelingen zijn elke zondagmiddag van maart tot en met oktober en gaan van start op de hoek Hoofdstraat/Deventerstraat, vóór de juwelierszaak. De starttijd is steevast 14.00 uur en elke wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten bedragen €5,- per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen €2,-. Aanmelden – minimaal één dag vooraf – is noodzakelijk via e-mail: info@apeldoornsgidsencollectief.nl.

De gids laat deelnemers kennismaken met de geschiedenis en de architectuur van Apeldoorn. Hij of zij neemt hen mee naar markante plekken uit de 19de eeuw, toen Apeldoorn veranderde van een eenvoudig boerendorp naar een deftige plaats van allure en vertelt over de verdere ontwikkeling naar een moderne stad in het groen.

Wat had Apeldoorn met de Hanzesteden, waartoe diende de Prinsengang en waar is het Achterom? Dit en meer wordt aan de hand van foto’s, verhalen en anekdotes uitgelegd. Natuurlijk wordt ook de relatie met het Huis van Oranje niet vergeten. De wandelingen zijn niet alleen interessant voor bezoekers van Apeldoorn, maar ook voor de geboren en getogen Apeldoorner.

Voor meer informatie: website www.apeldoornsgidsencollectief.nl en telefoon 06-39380517.