Stedendriehoek

Het ABC bevordert lokaal zakendoen

APELDOORN – Het ABC staat voor Apeldoorns Business Collectief, een doe- en denktank die het lokaal zakendoen in de gemeente Apeldoorn op diverse fronten stimuleert. Het idee is dat wanneer meer bedrijven/instanties in Apeldoorn en omgeving hun opdrachten lokaal onderbrengen, dit ten goede komt aan de lokale dynamiek en werkgelegenheid. Bovendien draagt het bij aan verduurzaming van onze economie en leefomgeving.

Sinds 2013 is ABC actief en staat er inmiddels een uitgebreid netwerk van 250 lokale ondernemers. ,,We kunnen zuiniger zijn met onze mensen, het milieu en vaker kiezen voor lokale professionals.” zegt voorzitter van de stichting Trix Schipper-Hop. ,,Het gaat over bewustzijn, vaak worden professionals van ver gehaald, terwijl er in Apeldoorn minstens zoveel kennis en kunde aanwezig is. Geef de opdrachten dan aan de lokale ondernemers.”

Meer dan 250 lokale ondernemers, is dat niet genoeg? ,,Hoe groter een netwerk hoe beter. En nog mooier als ze ook in verbinding staat met andere netwerken. Daarmee leer je elkaar kennen en welke toegevoegde waarde iemand levert. Zo kun je elkaar voorthelpen. Hoe meer ondernemerschap, hoe meer werkgelegenheid en dynamiek in Apeldoorn. Het mooie is dat we volgende week woensdag de 24e januari ons 2e Nieuwjaarsevent houden met een interessant programma. Kennis delen en verbinden is dan op een heel mooie manier mogelijk. Ik wil ondernemers dan ook graag uitnodigen aanwezig te zijn.”

Op woensdag 24 januari vindt vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur het Nieuwjaarsevent plaats bij Rabobank Apeldoorn en Omgeving. Het thema van de avond is ‘Hoogvliegers’ en aan het woord komen enkele succesvolle ondernemers die de aanwezigen meenemen in hun ondernemerschap. Na afloop is er voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.
Aanmelden voor het Nieuwjaarsevent en deelnemen aan het Apeldoorns Business Collectief, kan via de www.apeldoornsbusinesscollectief.nl/agenda