Stedendriehoek

Herder zoekt baasje

Cento is een knappe en slimme Hollandse Herder (reu) van 6 jaar oud. Deze kerel is een afstandshond, omdat zijn baasje niet meer voor hem kon zorgen. Daarom is dierenasiel De Kuipershoek nu op zoek naar een nieuw baasje. “Maar dan wel naar een baas die goed weet wat een stoere, energieke herder nodig heeft. En die hem dit kan bieden.”

Natuurlijk overwicht, duidelijkheid, structuur en uiteraard wandelen en spelen: dit zijn eigenschappen die Cento in een nieuwe baas kan waarderen en zeker ook nodig heeft.

Deze herder houdt namelijk van een wandelingetje en vindt het fijn om lekker bezig gehouden te worden. Hem te veel onder druk zetten is onverstandig: daar wordt hij onrustig van en dat kan hij dan laten merken. Los lopen is (nog) niet aan de orde. “Aan de lijn reageert meneer niet op andere honden, maar bij andere honden wonen is een stap te ver. Hem bij een andere hond plaatsen doen we dus niet.”

Dat geldt ook voor katten en kinderen. “Het lijkt ons geen goede combinatie. Even alleen thuis blijven vindt deze knappe kerel geen probleem en de basiscommando’s kent hij al uit zijn hoofd. Waaks is ie ook: je bent een herder of je bent het niet. Cento is zeker een intelligente hond die meer kan leren. En eentje die in is voor avonturen, want hij moet echt zijn energie kwijt. Welke baas met de juiste ervaring met dit ras en eigenschappen wil het avontuur met Cento aangaan? Cento’s verhaal en foto’s zijn te vinden op de website van De Kuipershoek (overgelder.dierenbescherming.nl) en via e-mail (Asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl) kunt u uw interesse kenbaar maken. Cento staat te popelen!”