Stedendriehoek

Helpen voor klimaat en biodiversiteit

HOENDERLOO – Op donderdag 16 februari gaan vrijwilligers van Meer Bomen Nu zaailingen van berken verzamelen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de campagne roept iedereen op om te komen helpen. Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Ook op Nationaal Park De Hoge Veluwe. 

Tweede kans

Op De Hoge Veluwe komen zaailingen van berken op in een heidegebied dat open moet blijven. Normaliter worden ze daarom verwijderd en afgevoerd. Met Meer Bomen Nu krijgen ze nu de kans om toch op een andere plek grote bomen te worden. Door samen aan de slag te gaan kunnen op deze dagen honderden boompjes en struiken een tweede kans krijgen. Iedereen die meehelpt mag een boompje meenemen. De rest van de bomen wordt uitgedeeld vanuit bomenhubs. De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke dag in de natuur. Het vindt plaats van 09.00 tot 14.00 uur in het Park aan Apeldoornseweg 250 in Hoenderloo. Aanmelden is mogelijk via bomenplanner.meerbomen.nu/events/829

Een nationaal park als oogstplek

“Meer Bomen Nu werkt op veel verschillende plekken in Gelderland, maar werken op zo’n mooie plek is werkelijk uniek. Door in zo’n mooi natuurgebied aan het werk te zijn besef je weer dat er veel meer natuur mag komen in Nederland”, aldus Elsemarieke Spriensma, regiocoördinator Gelderland van Meer Bomen Nu. Norman Scheffelaar, plaatsvervangend hoofd bedrijfsvoering van het Park, was direct enthousiast: “De bomen die we hier verzamelen worden anders afgevoerd en het is mooi dat ze een tweede kans krijgen.”