Stedendriehoek

Help! Hoe begeleid ik mijn puber de zomer door?

Na een lange tijd van Corona-beperkingen gaat de samenleving in een snel tempo open. De versoepelingen stelt menig ouder ook voor de vraag: ‘Hoe begeleid ik mijn puber de zomer door’? Gaan de jongeren straks helemaal ‘los’ en hoe kunnen we ze hierin begeleiden? En hoe zorg je ervoor als ouder dat je in gesprek blijft met je kind over wat wel en niet kan? Dat is het thema van de interactieve ouderavond die op 6 juli van 20.00 tot 21.15 uur wordt gehouden.

“We gaan met verschillende ouders en professionals in gesprek over bijvoorbeeld het gebruik van alcohol, de invloed van vrienden, veilig vrijen en meer.” De online-bijeenkomst is vooral bedoeld voor alle ouders met thuiswonende pubers. De uitzending vindt plaats via YouTube. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website
https://ggdgz.nl/ouderavond-zomer

Tijdens de interactieve ouderavond op 6 juli van 20.00 tot 21.15 uur gaan we in gesprek over verschillende thema’s zoals alcohol, invloeden van vrienden en veilig vrijen. Deskundige begeleiders van de GGD geven tekst en uitleg. In het laatste kwartier van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers. De bijeenkomst is bedoeld voor alle ouders met pubers thuis en is via YouTube te volgen.
Voor allerlei vragen over de opvoeding van het kind kun je ook de GroeiGids app raadplegen. Hierin staan handige tips voor elke levensfase van uw kind.