Stedendriehoek

Help de Javaanse langoeren aan een nieuw verblijf

Stichting Apenheul heeft vorig jaar vanwege alle coronamaatregelen een lastig jaar gehad en ook nu is het park helaas nog steeds gesloten. Apenheul is een stichting en krijgt geen structurele subsidies. Dit betekent dat ze inkomsten vanuit het park nodig hebben om te kunnen investeren in nieuwe dierverblijven. De Javaanse langoeren in Apenheul kunnen heel goed een nieuw verblijf gebruiken en daarom hebben ze jouw hulp hard nodig!

Doneeractie gestart

De Javaanse langoeren zitten momenteel in een gebouw dat al wat verouderd is. In september dit jaar begint het park aan de bouw van een nieuw verblijf dat begin 2022 gereed zal zijn. De totale kosten voor dit verblijf bedragen 375.000 euro. Stichting Apenheul is een doneeractie gestart en op zoek naar sponsoren, Vrienden van Apenheul en donateurs om binnen zes weken een bedrag van 25.000 euro binnen te halen. Het nieuwe verblijf komt in elk geval, want de dieren hebben dat hard nodig. Steun Stichting Apenheul en help haar dit nieuwe verblijf te realiseren.

Het nieuwe verblijf

Javaanse langoeren houden van klimmen en daarom wordt het nieuwe gebouw vier meter hoog. Er komen vele raampartijen en dakkoepels, hierdoor kunnen de apen op zonnige winterdagen lekker binnen in de zon zitten. Er komt UV-verlichting in de verblijven, die zorgt voor de benodigde vitamine D. Daarnaast wordt er dynamische verlichting en een Warmte Terugwin Unit aangebracht. De dieren krijgen meer privacy omdat de nieuwe verblijven geschakeld worden. Vanuit het nieuwe gebouw komt er via een tunnel een verbinding naar een ander verblijf zodat meerdere diersoorten, eventueel, in de toekomst gebruik kunnen maken van dit nieuw te realiseren gebouw. In de verblijven komen veel bevestigingspunten om verrijking- en klimstructuren te maken die het dierwelzijn vergroten. Het gehele verblijf wordt geheel gasvrij, duurzaam en onderhoudsarm.

Hoe kan jij helpen?

Door een eenmalige donatie te doen of door Vriend van Apenheul te worden. Help jij mee om het bedrag van 25.000 euro op te halen? Ga naar apenheul.nl/steun-ons om een donatie te doen of Vriend van Apenheul te worden.

Exclusieve livestream op 1 mei

Hoewel het park nog gesloten is, wil Apenheul haar bezoekers graag laten meegenieten van een live gorillavoederpresentatie! Geniet vanaf je eigen bank van een live gorillavoederpresentatie. De naam van de, in februari geboren, gorillababy wordt dan ook bekend gemaakt. In ruil voor deze gratis livestream vraagt Apenheul je een vrijwillige donatie te doen voor het nieuwe verblijf van de Javaanse langoeren. Wil je de livestream bijwonen? Schrijf je dan voor vrijdag 30 april in via apenheul.nl/livestream.