Stedendriehoek

Hele weekend wandelen

Het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC) verzorgt in het weekeinde van zaterdag 9 en zondag 10 juli liefst drie wandelingen.

Zaterdag voert de wandeling ‘De Wegerifs en hun vakgenoten’ langs de architectuur van Chris en Henk Wegerif en hun vakgenoten. Tijdens deze wandeling ziet men onder andere de bijzondere invloed die de architecten Wegerif gehad hebben op het Apeldoornse bouwen. Deze wandeling duurt 2,5 uur. Halverwege wordt een kop koffie/thee gedronken. Het startpunt om 14.00 uur is de Regentessekerk aan de Regentesselaan 14b. De kosten voor deze wandeling bedragen €9,-, af te rekenen bij de gids.

Zoals op elke zondag in het voorjaar en de zomer is op 10 juli de ‘Centrumwandeling’. De gids vertelt over de geschiedenis van Apeldoorn, onder andere hoe dit kleine dorpje totaal veranderde in een deftige woonplaats van allure en daardoor ook enorm groeide. Het startpunt om 14.00 uur is de hoek Hoofdstraat/ Deventerstraat vóór de juwelierszaak. De kosten voor deze wandeling, die anderhalf uur duurt, bedragen €5,-, af te rekenen bij de gids. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar betalen €2,-.

Zondag 10 juli is ook de wandeling ‘Apeldoorn Toen & Nu’, in samenwerking met CODA. De start is om 13.30 uur in CODA Café (Vosselmanstraat 299), waar de gids onder het genot van een kop koffie of thee een inleiding zal houden. Vervolgens worden de deelnemers meegenomen op een rondleiding door de bibliotheek. Deze wordt gevolgd door een verrassende wandeling door het centrum van Apeldoorn, langs het westelijk deel van de binnenstad met onder andere de historische Korte Nieuwstraat en de Krommenhoek, maar ook met bijzondere moderne architectuur, zoals CODA, Gigant en ACEC. De wandeling duurt 2,5 uur. De kosten bedragen €10,-, inclusief koffie/thee vooraf, af te rekenen bij de gids. Aanmelden voor Apeldoorn Toen & Nu kan op www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda.