112

Heftig ongeluk op A50 bij Apeldoorn

Op de A50 bij Apeldoorn heeft afgelopen nacht een heftig ongeluk plaatsgevonden. Daarbij raakte wonder boven wonder niemand gewond.

Rond 01.30 uur botste door een nog onbekende oorzaak een bedrijfsbusje achterop een trailer van een vrachtwagen. De schade aan het busje is enorm. De bestelbus is volledig in elkaar gedrukt aan de voorzijde. 

Meerdere hulpdiensten waaronder een ambulance waren snel ter plaatse. De bestuurder van de bestelbus wist zichzelf uit het wrak te bevrijden en kon zelf de ambulance in lopen. Daar is hij onderzocht en behandeld. Omdat het toch een gigantische klap is geweest, werd besloten de man ter controle mee te nemen naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. 

Vanwege het ongeluk werd de snelweg A50, tussen Apeldoorn en Zwolle volledig afgesloten ter hoogte van Beemte broekland. De snelweg was zeker zo’n 20 minuten volledig afgesloten. Later kon het verkeer over een rijstrook langs het ongeval. 

Een berger heeft de zwaar beschadigde bestelbus afgesleept. De vrachtwagenchauffeur kon zijn weg vervolgen met flinke schade aan de trailer. 

Waardoor de bestuurder van de bestelbus tegen de achterzijde van de trailer botste blijft een raadsel. Er was ten tijde van het ongeluk weinig verkeer op de weg. 

Nadat de bergingwerkzaamheden waren afgerond werd de weg weer vrijgegeven.