Stedendriehoek

Heb je een oude wenteltrap in huis? Knap hem op met een renovatie

Een wenteltrap is een echte blikvanger in huis. Door de draaiende vorm en open ruimte tussen de treden is de wenteltrap (of spiltrap) een mooie verschijning. Dit soort trappen geven een gevoel van ruimte en laten veel licht door. Ook nemen ze door het kleine trapgat weinig ruimte in. Veel voordelen dus, maar wat als je een oude spiltrap hebt die aardig onder slijtage te lijden heeft? Tot voor kort was het niet mogelijk een wenteltrap te renoveren, maar een slimme traprenovatie-expert bedacht een oplossing. Hierdoor kun je nu ook je wenteltrap in een handomdraai weer mooi laten maken.

Je trap renoveren
Bij een traprenovatie wordt normaal gesproken gebruik gemaakt van overzettreden. Dit zijn treden die over de bestaande trap worden geplaatst. De basis van de trap kan bij een renovatie dus gewoon blijven staan. De overzettreden kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, zoals: PVC, HPL en verschillende soorten hout. Hierdoor kun je met een traprenovatie niet alleen slijtage aanpakken, maar kun je je trap ook weer helemaal naar eigen wens maken. Zo kun je ervoor zorgen dat hij qua uiterlijk weer mooi op je interieur aansluit. Ook zijn kunststof overzettreden – zoals van PVC en vinyl – bestand tegen slijtage en krassen.

Een wenteltrap renoveren
Omdat de treden bij een wenteltrap vaak alleen aan de spil zijn bevestigd, was het lang niet mogelijk zo’n trap te renoveren. Gelukkig kan het tegenwoordig wel. Bij een wenteltraprenovatie wordt de bestaande trap niet bekleed met overzettreden, maar worden de treden volledig vervangen door nieuwe exemplaren. Daarbij kunnen ze eventueel volledig tot de muur worden uitgemeten, waardoor je een breder loopoppervlak hebt en de trap veiliger wordt. Ook bij een wenteltrap is het mogelijk een traprenovatie met vinyl uit te voeren. Deze materiaalsoort is geluiddempend en zal niet snel slijten. Hierdoor kun je met dit soort treden lang met je nieuwe trap door.

Al binnen een dag gerenoveerd
Een traprenovatie is niet zo ingrijpend als je misschien denkt. Laat je je traprenovatie uitvoeren door een expert, dan kan het al binnen een dag gedaan zijn. Dat is wel zo prettig, omdat je snel van je nieuwe trap kunt genieten en niet lang in de rommel hoeft door te brengen. Voor je het weet, is je wenteltrap weer helemaal mooi en netjes.