Stedendriehoek

Harun finalist bij Men Universe 2017

APELDOORN – Op zaterdag 20 mei is de finale van de Men Universe 2017 modellencompetitie. De winnaar krijgt de kans om als (inter)nationaal topmodel aan de slag te gaan. Harun Dikici is een van de finalisten en als er íets is wat hij graag wil, is het doorbreken in de modellenwereld.

Men Universe is sinds 2008 een snelgroeiende, internationale modellencompetitie, waarbij het model het complete plaatje moet zijn. Model Harun heeft dit allemaal. Hij leeft gezond, is erg positief en zet zich in voor andere mensen. “Ik drink niet en ik rook niet. Ik eet gewoon, maar niet overdreven.”

Harun is de laatste zes jaar actief in de modellenwereld, maar zijn doorbraak laat nog op zich wachten. Toch gaat hij niet bij de pakken neerzitten. “Ik blijf positief, ik blijf doorgaan.” Voor de auditie van Men Universe hebben honderden mannen zich aangemeld, maar er werden er slechts dertig uitgekozen. “De concurrentie is zwaar. Het zijn allemaal goede gasten, maar er kan er maar een de winnaar zijn.” In de aankomende weken krijgt Harun nog twee trainingsdagen, verzorgd door de organisatie. “Je zit op een soort school. Je krijgt fotoshoots en catwalk training. Alles om je klaar te stomen voor de finale.”

Het model is een echt ‘mensenmens’. Hij heeft een zwak voor kinderen en probeert jongeren het goede voorbeeld te geven. “Schaam je niet voor jezelf”, adviseert Harun. “En blijf jezelf. Ik heb nooit alcohol en drugs geprobeerd, omdat dat niet mijn passie is. Roken en drinken is niet stoer. Ik ben juist stoer, omdat ik het níet doe.” Harun geeft graag wat terug aan mensen, vooral als hij op vakantie is. “Ik deel graag wat ik heb. Zo was er eens een man die om geld voor een broodje vroeg. In plaats van geld, gaf ik hem een hengel en wat aas. Hij kan zo zelf zijn vis vangen. Bakken en zo kan geregeld worden, maar op deze manier hoeft hij voorlopig niet meer te bedelen.”

Harun heeft een team van sponsors achter zich staan, die hij heel dankbaar is. Daarnaast staat hij ook open voor kansen. “De modellenwereld geeft mij een kick. Ik vind de opdrachten leuk en ik ben heel erg bezig met fashion.” Op zaterdag 20 mei laat Harun zien wat hij de afgelopen tijd geleerd heeft. Tickets voor het evenement zijn beschikbaar via de website www.clubvillathalia.nl.