Stedendriehoek

Hardlopen voor honderd geiten

APELDOORN – De Midwinter Marathon in Apeldoorn is een geweldige gelegenheid om 8, 16 of 25 kilometer te lopen voor een geit op de geitenboerderij in Peje, Kosovo. Deze boerderij is een project van de Apeldoornse stichting New Day Impact.

Onder de bezielende leiding van geitenboer Esat Kica wordt dit straks een gezond bedrijf met een bijzondere missie: mensen in nood helpen in en rond Peje. Dit kan door het uitdelen van melk en kaas, maar ook door de opbrengst van de verkoop van verschillende producten. De fondsen die nodig zijn voor de bouw van de stal, zijn bij elkaar gebracht door de Jachtlaankerk in Apeldoorn en donateurs van New Day Impact (NDI).

 

Goatrunners

De NDI Goatrunners helpen, door het lopen van een afstand bij de Midwinter Marathon, mee om de stal na de winter te vullen met honderd geiten. Op zondag 5 februari verzamelen ze zich op een unieke locatie direct aan de Loolaan. Een bijzondere plek om om te kleden, kennis te maken met andere lopers en koffie of thee te drinken. Van daaruit vertrekken de renners naar de startvakken. Terug na de race is er soep met broodjes en voldoende tijd voor sportieve teamfotos medailles showen en napraten. Speciaal voor de Goatrunners worden er (niet verplichte) trainingen gegeven door ervaren trainers. Bij je aanmelding hoort men hier meer over.

Ren ook mee! Doneer daarna zelf een geit(= €100-) en/of laat je sponsoren via een speciale crowdfundingpagina” aldus een woordvoerder. ”Inschrijven bij de Midwinter Marathon kan tot zondag 15 januari en geef je daarna op als Goatrunner via e-mail info@newday-impact.nl