Stedendriehoek

Hapje eten met vluchtelingen

Sinds enkele maanden worden in Apeldoorn vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer plaatsgenoten te laten ontmoeten, organiseert Stichting Eet Mee het project Oekraïners Aan Tafel.

Eet Mee is een landelijk platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Dat kan online of bij iemand thuis. De deelnemers zijn stellen, alleengaanden, gezinnen; van student tot pensionado, hier geboren en getogen of nieuw in het land. De etentjes bieden een kans op bijzondere en waardevolle ontmoetingen.

“Als inwoner van de gemeente ontvang je een of meer Oekraïense vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Jij ontmoet de mensen achter de verhalen in het nieuws. Voor hen is het een waardevolle kennismaking met inwoners van de gemeente en hoe zij leven. Inmiddels hebben in heel veel plaatsen etentjes plaatsgevonden en voor Oekraïense deelnemers in Apeldoorn zoeken we nu eetadressen”, aldus Annelies Kastein, directeur van Eet Mee. “Wil jij ook meedoen? Op basis van ieders wensen en mogelijkheden maken we een match. Meer informatie en aanmelden via de website www.eetmee.nl of telefoon 030-2213498.” (Foto: Inge Pont)