Stedendriehoek

Gymnasium Apeldoorn gaat stemmen

APELDOORN – Gymnasium Apeldoorn doet dit jaar met 658 leerlingen mee aan de scholierenverkiezingen, in samenwerking met ProDemos. Op school is er een digitaal stemlokaal waar vanaf woensdag 8 maart tot en met vrijdag 10 maart tussen 8.10 – 15.00 uur kan worden gestemd.

De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een oproepkaart met een gebruikersnaam en een wachtwoord waarmee één stem kan worden uitgebracht. Het stembureau, bestaande uit twee leerlingen en een docent, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Iedere leerling krijgt één oproepkaart uitgereikt. De verkiezingswebsite van ProDemos is zodanig beveiligd dat met een gebruikersnaam en een wachtwoord maar één keer gestemd kan worden.
De uitslag van het Gymnasium Apeldoorn en die van de andere deelnemende scholen zal op dinsdag 14 maart omstreeks 16.30 uur worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke persconferentie te Den Haag. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt op www.scholierenverkiezingen.nl. Ook zal het Gymnasium via haar eigen kanalen de uitslag verspreiden.