Stedendriehoek

Groots videospektakel vanavond op Stadhuis en lichtprojecties

APELDOORN – Onder de noemer Wintersferen kunnen bezoekers van de Apeldoornse binnenstad tot en met vrijdag 23 december een aantal sfeervolle activiteiten verwachten. Op zes panden in het centrum worden bijzondere videobeelden geprojecteerd en in de audiotour Royals in Apeldoorn wordt koninklijke historie gebundeld. Het hoogtepunt is vanavond, donderdag 22 december, vanaf 20.30 uur op het Marktplein.

Dan komt de rijke, koninklijke geschiedenis namelijk tot leven middels een grote videoshow op het Stadhuis op het Marktplein: het Wintersferen Videospektakel. Tijdens deze show worden videoprojecties gecombineerd met livemuziek, spoken word en andere verrassende optredens. Een magisch moment dat je niet wilt missen!
Voorafgaand aan de show zijn er al beelden te bewonderen, gepaard met sfeervolle muziek. Om 20.30 uur gaan de lichten uit en staat je een videospektakel te wachten, aangevuld met spoken word van Hugo de Haas, livemuziek van het Sweelinck Koper Kwintet, muziek van muziekproducer Sieb Hogewerf (DJ SIDJACK) en trompettist Sybren van Doesum en lichteffecten. Het Videospektakel duurt een half uur, maar blijf gerust nog even hangen, want ook na de show kun je nog nagenieten van lichteffecten en muziek. Gratis toegang!
Paleis Het Loo en Apeldoorn zijn onlosmakelijk met elkaar verboden. Tijdens Wintersferen worden de verhalen hierover op een laagdrempelige en visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd. Tot en met vrijdag 23 december worden op zes panden in het centrum van Apeldoorn bijzondere videobeelden geprojecteerd. Men kan tussen 16.30 en 23.00 uur een interessant kijkje nemen in de koninklijke geschiedenis van Apeldoorn. Je kunt de videoprojecties bewonderen bij: Reisbureau van Werven, Coffeeshop de Bazar, Juwelier Royals, Nelson Schoenen, Van Uffelen Mode en bij CASA. De projecties zijn in een route te bundelen of los van elkaar te bezoeken.
Meer informatie op uitinapeldoorn.nl/wintersferen.