Stedendriehoek

Groot FamilieKERSTconcert in Grote Kerk

APELDOORN – Op zaterdag 23 december wordt in de Grote Kerk, Loolaan 16 in Apeldoorn, een groot FamilieKERSTconcert gegeven. Het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam en het Choir4Hope uit Barneveld, onder leiding van Peter Overduin, werken hierbij samen met het Interkerkelijk Mannenkoor Drachten en het Christelijk Mannenkoor Looft den Heere uit Vaassen, onder leiding van Freddy Veldkamp.

Het mannenkoor uit Vaassen is geen onbekende voor de wijde omgeving. Onlangs trad het koor ook op tijdens de herdenkingsdienst van Rouwcentrum Rouwenhorst en daarbij zorgde het voor een gepaste maar vakkundige invulling van die avond. De vier koren hebben elk hun eigen stijl en hun typische geluid. De koren die onder leiding van Peter Overduin staan, zijn gemengde koren met een vrolijk en fris repertoire. De koren die onder leiding van Freddy Veldkamp staan, zijn typische mannenkoren, die met hun variëteit aan sonore stemmen een heerlijke vertolking zijn van traditionele en moderne kerstliederen. De koren samen zullen iedereen verrassen door hun geweldig goed verdeelde en op elkaar afgestemde zang.

Verder werken aan deze middag mee: Martin Mans – orgel, Hans Veldhuizen – vleugel, Judith Sportel – sopraan en Arjan en Edith Post – trompet. Naast koorzang zijn er ook diverse instrumentale intermezzo’s en wordt van de toehoorders gevraagd mee te werken aan de samenzang. De opbrengst van deze middag is voor het Radboud Oncologie Fonds, specifiek voor onderzoek naar darmkanker.

Het concert begint om 14.30 uur. De kerk gaat open om 14.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €15,-, jeugd tot en met 12 jaar heeft gratis toegang. Kaartverkoop via CLC Boeken en Muziek, Asselsestraat 58 in Apeldoorn of via www.peter-overduin.nl én ’s middags aan de kerk. Voor meer informatie, telefoon 06-40329257.