Stedendriehoek

Groen Natuurlijk voor een biodiverse tuin

Natuurgids Ronald Duin (links) van IVN Apeldoorn heeft vorige week het eerste exemplaar van het boekje Groen Natuurlijk aangeboden aan wethouder Danny Huizer.

Groen Natuurlijk is gemaakt om bewoners van een nieuwbouwhuis te inspireren hun tuin natuurlijk en biodivers in te richten. Op een speelse manier worden de principes van tuinontwerp uitgelegd, plantensoorten besproken en het onderhoud behandeld. Op die manier is het eenvoudig om zelf een aantrekkelijke tuin te ontwerpen waarin het prettig verblijven is en die de natuur en klimaatadaptie ondersteunt. Zo blijkt dat een tuin met beplanting in de zomer tot wel 7 graden koeler is dan een tuin met tegels. Een boom erin biedt niet alleen een plek voor vogels en insecten, maar ook schaduw en een fijne plek om te zitten. Het boekje geeft tips om goedkoop aan planten te komen.

Wie het boekje gratis wil aanschaffen, kan een e-mail sturen naar groennatuurlijk@ivn-apeldoorn. Op de website ivn-apeldoorn.nl is het boekje binnenkort te downloaden.