Stedendriehoek

Griezelig avondje shoppen op De Eglantier

APELDOORN – De ondernemers van De Eglantier zijn blij dat het weer mag: een leuk evenement op het winkelcentrum. Op vrijdag 29 oktober om 18.00 uur start de Halloween Shopping Night, wat altijd garant staat voor een griezelig avondje shoppen. Er valt van alles te beleven op het plein, voor jong en oud. Het motto van deze avond: eindelijk weer plezier op De Eglantier!

Van 18.00 tot 21.00 uur is het plein omgetoverd tot een ‘creepy zone’, waar verklede acteurs ronddwalen. Voor je het weet staat er een engerd voor je neus! Voor de kleine kinderen die de griezels te eng vinden, wordt een lichtgevend ‘toverarmbandje’ uitgedeeld. Dit helpt de griezels op afstand te houden. Op vrijdagavond kan dit bandje worden opgehaald bij Sillies, bij Harms & Bakx aan de kant van de Warenargaarde en bij AnneBra aan de zijde van de Eglantierlaan. Het toverarmbandje kan ook al deze week worden opgehaald bij brasserie Sillies.

Schminken en workshop
De muziek wordt verzorgd door DJ Mark, die om 19.00 uur en 20.00 uur het nummer Thriller van Michael Jackson laat galmen. De dansgroep van NTK voert dan de Thriller-dans met zombies op. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken vanaf 18.00 uur in het pand tegenover Intertoys. Daar kunnen ze ook een gratis Halloween-workshop doen. Naast het vermaak van de enge figuren, kunnen de kinderen zich verbazen over de spannende acts van Diabolo Huub die twee keer op deze avond gaat optreden.

“Vaste prik tijdens de Halloween, en ook het leukste voor de kinderen, is de ‘trick or treat’. Verklede kinderen kunnen bij deelnemende winkels langs gaan om hun lekkernij op te halen. Af en toe is dat best wel eng, want de meeste medewerkers van de winkels zijn ook verkleed. De ondernemers van De Eglantier pakken steeds meer uit en zorgen voor een leuke belevenis”, aldus Inez Scheper van House of Tall. “Het is zó leuk om weer iets leuks te organiseren op ons winkelcentrum, dat hebben we enorm gemist. Halloween Shopping Night is het eerste evenement dat we weer houden sinds het begin van de coronatijd. Aan de reacties op Facebook en Instagram zien we dat de mensen er ook aan toe zijn. Lekker verkleed rondlopen en lol maken.” In verband met corona zullen de winkeliers de verpakte snoepjes zoveel mogelijk buiten uitdelen.

Winactie
Er valt ook nog iets te winnen voor de bezoekers. Degene die de leukste Halloween-selfie plaatst op de Facebookpagina van De Eglantier, wint een cadeaubon van 50 euro die bij een van de winkeliers op De Eglantier besteed kan worden.

Over Halloween
Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Engeland, Amerika en Canada gevierd wordt. Kinderen verkleden zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen die versierd zijn en roepen ‘trick or treat’, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer worden van een plagerijtje (trick) of iets lekkers (treat) geven. Het feest wordt ook steeds populairder in Nederland en daar spelen de winkeliers van De Eglantier op in. Wat enkele jaren geleden begon als een gezellige thema-avond, is inmiddels uitgegroeid tot een waar griezelfestijn.

Foto: Angela Stouten