Stedendriehoek

Griezelfestijn op de Eglantier

APELDOORN – De ondernemers van winkelcentrum de Eglantier dagen de bezoekers uit. Op vrijdag 27 oktober is het van 18.00 tot 21.00 uur Halloween Shopping Night en er wordt aardig uitgepakt om de bezoekers een leuke Halloweenavond te bezorgen.

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Engeland, Amerika en Canada gevierd wordt. Het feest wordt ook steeds populairder in Nederland en daar spelen de winkeliers van de Eglantier leuk op in. Wat enkele jaren geleden begon als een gezellige thema-avond, is inmiddels uitgegroeid tot een waar griezelfestijn.

 

Dit jaar zorgen special effects, zoals rook en laserstralen, voor een spookachtige sfeer op het plein. En tussen het publiek lopen enkele enge figuranten rond. “Ook aan kleine kinderen hebben we gedacht”, vertelt organisator Jessica van Nuissenburg van Zoem Kidsfashion. “Kinderen die het eng vinden en de griezels op afstand willen houden, kunnen bij de Jamin een lichtgevend armbandje halen. Dan worden ze niet actief benaderd door de acteurs.”

 

Er is op het plein genoeg vermaak. Zo voert Diabolo Huub een van zijn spannende goochel-acts uit, compleet met vuur. En bij de Griezel Knutselclub in de voormalige brasserie kunnen kinderen Halloweencreaties maken. Daar zijn ook professionele schminkers aanwezig om de kinderen om te toveren tot een griezelmonstertje. Want als kinderen verkleed of geschminkt zijn, kunnen ze de winkels langs gaan om hun ‘trick or treat’ te doen. Bij de deelnemende winkeliers, meestal ook verkleed, ontvangt elk griezelmonstertje iets lekkers.

 

De winkeliers maken speciaal voor deze avond een Halloween-etalage. En oplettende bezoekers zullen in sommige van deze etalages een letter ontdekken. Door van deze letters een woord te vormen, kunnen bezoekers gratis deelnemen aan de etalage-woordpuzzel en kans maken op een leuke prijs. Deelnameformulieren liggen in de winkels.