Stedendriehoek

Gratis promotieconcerten Mannenkoor Bel Canto

APELDOORN – Het Mannenkoor Bel Canto uit Apeldoorn hoopt in 2024 zijn 90-jarig bestaan te vieren. Het doet dat onder andere door een drietal gratis promotieconcerten in de regio Apeldoorn te organiseren. De start is in Klarenbeek, daarna staan optredens in Twello en Vaassen op het programma.

In Klarenbeek wordt een gratis promotieconcert gegeven op vrijdag 20 oktober om 20.00 uur in het Boshuis aan de Kerkweg 2. Uiteraard hoopt het nu 40-koppige mannenkoor op extra versterkingen om ook de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Het eerste doel is om over vijf jaar de mijlpaal van 95 jaar te bereiken. Bij Bel Canto twijfelt niemand daaraan. Het energieke koor heeft onder de bezielende leiding van dirigente Susanna Veerman een vernieuwd repertoire opgebouwd, dat als heel gevarieerd kan worden omschreven. Van de bekende singer-songwriter Leonard Cohen, Hallelujah, tot de klassiekers als het Slavenkoor van Verdi; van negro spirituals tot de gospelsong Down by the Riverside. Wijnliederen, bierliederen voor de wat luchtiger uitvoeringen, bijvoorbeeld bij een wijnconcert in de maand oktober en uiteraard kerstliederen in de decembertijd.

Het koor is een zogenoemd ‘overdagkoor’, wat inhoudt dat wekelijks op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur wordt gerepeteerd. Met een half uurtje pauze om de kelen te smeren. De sfeer is heel ontspannen, maar muzikaal worden de puntjes wel degelijk op de i gezet en dat komt de zangkwaliteit absoluut ten goede. De Hoofd Werving van het koor weet dat je vaak hoort zeggen: ‘Ik kan niet zingen’. Maar zijn antwoord is dat alleen zingen best wel lastig is, maar dat samen zingen een enorme kick geeft met vaak kippenvelmomentjes.

Vrijdag 20 oktober opent het Boshuis in Klarenbeek om 19.30 uur de deuren voor dit gratis, unieke promotieconcert, waar ook ruimte is vrijgemaakt om samen met het koor mee te zingen. Meer weten? Bel met Hoofd Werving op 055-3551651 of kijk op www.mannenkoorbelcanto.nl.

Bent u verhinderd het concert bij te wonen, maar geïnteresseerd om eens te zien hoe een repetitie op de dinsdagmiddag verloopt, bel het koor dan gerust op bovenstaand telefoonnummer en Bel Canto zal zorgdragen voor een goede opvang.