Stedendriehoek

Gratis naar Logeerhuis van Sint Nicolaas  

Op zaterdag 25 en zondag 26 november zal Sint Nicolaas traditiegetrouw weer logeren in Apeldoorn. Dan vindt de 15e editie plaats van Het Logeerhuis van Sint Nicolaas in Het Woldhuis aan de Zutphensestraat. Elk jaar bezoeken drie- tot vierduizend mensen dit feestelijke evenement. In verband met dit jubileum heeft de organisatie 150 gratis kaarten beschikbaar gesteld aan organisaties voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Sint Nicolaas komt al jaren het weekend na de landelijke intocht logeren in Apeldoorn. Dit jaar dus met een extra feestelijk tintje omdat het al de 15e keer is. “Omdat het Sinterklaafeest draait om geven, willen wij dit jaar 150 mensen een onvergetelijk bezoek aan het Logeerhuis aanbieden”, aldus voorzitter Arendo Sturre.
De 150 gratis kaarten zijn via Stichting Present, Stg Down syndroom en de kerkelijke diaconie naar de juiste mensen gegaan. Stg Sint Nicolaas Apeldoorn, de organiserende stichting achter Het Logeerhuis van Sint Nicolaas heeft hierbij hulp gekregen van een gulle gever.

Buitenterrein vrij toegankelijk
Mensen die geen kaartje hebben kunnen kopen, kunnen toch gewoon naar Het Woldhuis komen. “Het buitenterrein loopt vol met pieten die de kinderen vermaken. Kinderen kunnen er van alles doen”, zegt Arendo Sturre. Vorig jaar bleek het ponyrijden een succes. Daarom zijn deze ook dit jubileumjaar weer aanwezig. Verder kunnen kinderen popcorn poffen of een broodje bakken bij het warme kampvuur.
Ook is scoutinggroep JJB en Circus Apeldoorn weer van de partij, zodat de kinderen weer kunnen klimmen op de klimwand als een echte piet en hun kunsten vertonen bij de circustent. Een populaire activiteit is de handtekeningenkaart waarmee de kinderen op zoek kunnen naar de themapieten. De hele dag zijn er optredens in het gezellige Pietencafé, waar Piet Latus Pas en ook het muzikale duo DJ&Pesto van zich laten horen. Buiten is Magic Stefan (bekend van het TV-programma Blow-up) aanwezig om voor de kinderen een mooie Sint-creatie van ballonnen te maken.