Stedendriehoek

Gratis deskundig advies bij inloopspreekuur Centenkwesties

APELDOORN – Geldzorgen? Veranderingen in de financiële situatie? Vragen over toeslagen of uitkeringen? Inwoners uit Apeldoorn kunnen terecht bij inloopspreekuur Centenkwesties, iedere dinsdag tussen 9.00 en 11.30 uur in De Drie Ranken, Eglantier 202 in wijk De Maten.

“Bij ons kunnen mensen hun verhaal doen”, zegt de sociaal werker van Stimenz. “We horen wat de situatie is en kijken dan wat nodig is. Dat kan zijn: een gesprek met een sociaal raadsvrouw, om weer financieel overzicht te krijgen. Soms zijn hierna vervolgafspraken nodig.”

Wanneer iemand vragen heeft over schuldhulpverlening, kan hij meteen doorlopen naar een medewerker van De Stadsbank. Daarna nog even doorpraten over de persoonlijke situatie? Dat kan bij een maatschappelijk werker van MEE Veluwe of Stimenz. Ook zij zijn bij Centenkwesties aanwezig.

Er zijn tijdens Centenkwesties ook afwisselend vrijwilligers van Humanitas, Schuldhulpmaatje en De Kap beschikbaar, die ter plekke helpen om zakelijke brieven te begrijpen en formulieren in te vullen. Wie daar wat hulp bij kan gebruiken, is dus ook daarvoor van harte welkom.

Centenkwesties biedt dus alle deskundigheid onder één dak, iedere dinsdagochtend bij De Drie Ranken in Apeldoorn. “Samen sparren over je financiële situatie, en in één ochtend een plan van aanpak hebben”, zegt de sociaal raadsvrouw. “Dat maakt Centenkwesties laagdrempelig en effectief voor inwoners met financiële vragen.” Loop dus gerust binnen, de koffie staat klaar.