Stedendriehoek

Grafiek en beelden in Galerie H10a

APELDOORN – Op zaterdag 27 januari om 16.00 uur is de opening van een nieuwe expositie in Galerie H10a in winkelcentrum de Eglantier, met grafiek van Saskia van Montfort en beelden van Walda Mees. De expositie loopt van 26 januari tot en met 3 maart en is te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Saskia van Montfort zoekt in haar werk, naar eigen zeggen, ‘het spanningsveld op tussen de fijne lijnen en gekleurde vlakken in contrast met het wit van het papier’. De zeefdrukken hebben dieren als hoofdthema. Zo is er een serie van dierenschedels, waarbij de vorm van het dier als een soort schim aanwezig is, met op de voorgrond de schedel van dit dier. Hierbij is gebruik gemaakt van doorzichtige sheets die bewerkt zijn met lithografisch krijt om zo een schetsmatige achtergrond te creëren.

Walda Mees onderwerpkeuze wordt bepaald door haar liefde voor de natuur in brede zin en dieren in het bijzonder. In haar beelden tracht ze het karakter van het dier op te roepen en tegelijk vraagt ze aandacht voor hun pracht kracht en eigenheid in een jachtige wereld waar zo gemakkelijk voorbijgegaan wordt aan wat de natuur ons te bieden heeft.