Stedendriehoek

Gotink Catering smeert lunches voor de Stedendriehoek

DEVENTER – Op een mooie zomerochtend komt om half negen het zonnetje al door de sluierbewolking. Het belooft een mooie dag te worden. Dit is het moment dat de bakker binnenstapt bij Gotink Catering om broodjes te bezorgen. De voorbereidingen zijn dan al in volle gang. Kaas en vleeswaren worden afgesneden op grote snijmachines, tomaat en komkommer worden met de hand gesneden en de afbakbroodjes worden de grote oven in gereden. Zo bereidt Gotink Catering zich voor om in een paar uur tijd vele vergaderlunches te verzorgen voor bedrijven in de Stedendriehoek.

Goede planning
“Als het echt druk is, beginnen de eerste werknemers hier al rond zes uur”, zegt directeur Bert Gotink hierover. En dat moet ook wel, want bij Gotink nemen ze de bezorgtijden uiterst serieus. “Uiteraard rijden we bepaalde routes en hebben we tijdvakken waarbinnen we bezorgen, want we kunnen niet overal om vijf voor twaalf op de stoep staan. Maar het draait wel om een goede planning, want als je achter gaat lopen hebben meerdere bedrijven daar last van.”
En dat is dus precies wat ze bij Gotink Catering niet willen. Bedrijven bestellen en willen er dan vanuit kunnen gaan dat het goed geregeld wordt. Het kantoor van Gotink is dan ook zes dagen per week bereikbaar per telefoon en e-mail om alles in goede banen te leiden. “Al moet ik iemand uit het kantoor trekken, die lunches worden op tijd bezorgd!” roept Bert met een luide lach.

Filosofie
Dat brengt ons tot de filosofie achter de lunches van familiebedrijf Gotink. Want volgens bedrijfsleider Roy Gotink wil het bedrijf vooral niet te veel opvallen. “Dat klinkt misschien een beetje gek, maar wij zijn slechts een ondersteunende dienst”, legt Roy uit. “Het gaat erom dat de klant een succesvolle vergadering heeft. Zich zorgen maken over tijdige levering of de smaak van de lunch hoort daar niet bij.” Wellicht typeert dit wel het Nederlandse familiebedrijf, waar de klant nog altijd voorop staat.

Levering aan de regio
Het klantenbestand voor de lunches is de afgelopen jaren enorm gegroeid bij Gotink Catering en het is al lang niet meer beperkt tot Deventer. In Eefde en Zutphen vinden de vergaderlunches inmiddels gretig aftrek en ook in Twello en aan de oostkant van Apeldoorn bestellen bedrijven frequent. Dat het klantenbestand zo is toegenomen, heeft er enerzijds mee te maken dat sommige cateraars in coronatijd gestopt zijn en anderzijds vanwege een kwaliteitsslag die Gotink heeft doorgevoerd. Zo vertelde Roy ons dat er inmiddels gewerkt wordt met verschillende toppings, zoals een basilicumdressing, om de broodjes net een verfijndere smaakboost te geven. “Want ook al zouden we niet op moeten vallen, het is stiekem toch wel leuk als iemand even afgeleid wordt tijdens een vergadering omdat hij/zij zo geniet van een broodje”, lacht Roy Gotink.

Wilt u meer weten over deze service van Gotink Catering, kijk dan op https://gotink.nl/catering/vergaderlunches/ of e-mail naar info@gotink.nl