Stedendriehoek

Goede start van de Hollandse Nieuwe

Eigenaar Thomas en medewerkers Barbara en Bas keuren de eerste Hollandse Nieuwe.

Goed nieuws: de Hollandse Nieuwe is vanaf vrijdag 12 juni weer verkrijgbaar bij de Vischmarkt op het Ordenplein. In verband met de corona-omstandigheden was het nog even de vraag hoe het dit jaar zou lopen, maar de vissers hebben een hele goede start gehad. “Iedereen is positief over zowel de gevangen aantallen als de kwaliteit van de haringen”, vertelt eigenaar Thomas Belserang. “Ze hebben een vetgehalte van 20 procent en daarboven. Dat is goed voor de smaak van de haring.”

Met de komst van de Hollandse Nieuwe is het altijd weer een feest en topdrukte bij de Vischmarkt. “We gaan weer knallen”, lacht Thomas. Wel moet het feest dit jaar op een iets andere manier gevierd worden. “Door het coronaverhaal is het niet toegestaan om de haring staand te consumeren. Wel mag dit aan een tafel. Dit kan op ons terras. De tafels zijn ver uit elkaar verspreid, zodat mensen minimaal 1,5 meter afstand kunnen houden.”

Natuurlijk is het ook mogelijk om de haringen mee te nemen. “Hoewel de evenementen tot 1 september afgelast zijn, kun je met de nieuwe verpakkingen thuis een haringparty organiseren. In deze leuke verpakking zitten zes haringen met uitjes en prikkertjes met vlaggetjes. Ik denk dat deze pakketten echt storm gaan lopen. Het is ook een leuk cadeau voor Vaderdag.”

Palingseizoen uitgesteld

Al eerder kon u in onze krant lezen dat het palingseizoen is uitgesteld. “Het is een lastig verhaal. Hopelijk begint het nieuwe seizoen eind juni. Dit heeft te maken met de strenge lockdown in Ierland. We hebben gelukkig nog palingen kunnen inkopen, zodat we tot onze welbekende Vaderdag Palingdag genoeg hebben. Er komt ook nog een scherpe aanbieding. Houd hiervoor zeker Nieuwsblad Stedendriehoek in de gaten en onze Facebookpagina.” Voor de Hollandse Nieuwe is de aanbieding van dit jaar al bekend. Vanaf vrijdag 12 juni betaalt u voor het haringfeestje (dus het pakket met zes haringen) 12,50 euro. Dit is een tijdelijke aanbieding.

De Vischmarkt, gevestigd aan de Laan van Orden 199, is maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, bel 055-3560804, mail naar info@devischmarkt.nl of kijk op de website www.devischmarkt.nl.