Stedendriehoek

Goals zijn een bonus voor Liverpool’s geliefde Anti-Ronaldo, Roberto Firmino

Misschien paste het dat mijlpalen op zo’n onderscheidende manier werden genoemd. Cristiano Ronaldo voltooide een drievoudige eeuw van Manchester United-optredens tegen Atalanta als de stripheld, comeback-koning en matchwinnaar. Een dag eerder werd Roberto Firmino de 300ste speler in de geschiedenis van Liverpool met een meedogenloos vertoon van gehaast.

Atletico Madrid, Diego Simeone’s beroemde ijverige club, ontmoette een man die hun ethos deelt. Liverpool boekte een van de mooiste overwinningen van Jürgen Klopp’s ambtstermijn. “Ik ben er vrij zeker van dat hij de aanvallende speler was die het meest liep tegen Atlético, 100 procent de aanvallende speler”, zei een stralende Klopp. “Het zegt veel.”

De oudere heer is misschien wars van verdedigen, terwijl de jongere heer er misschien verslaafd aan is.

Klopp is het beu geworden om vragen te stellen over de lagere output van Firmino; hij scoorde vorig seizoen slechts negen doelpunten, zijn minste in een seizoen bij de club. Hij heeft er dit seizoen al zes en zijn hattrick tegen Watford vorige week brengt zijn totaal op 93 in 300 optredens. Zijn gemiddelde doelpunten per wedstrijd is bijna identiek aan dat van Kevin Keegan. Firmino voelt zich misschien minder gevierd dan een eerdere generatie werkpaarden, die 100 verdiende in 323.

Er zijn echter droge periodes geweest: hij arriveert op Old Trafford met een hattrick, maar arriveerde in mei zonder doelpunten in 15 optredens. De vleugelspeler die zichzelf transformeerde in de meest productieve speler van het voetbal, Ronaldo, zou genieten van een trio vanaf een gecombineerde afstand van ongeveer 12 meter.

“Elke keer als hij scoort, is er een extra beetje vreugde”, legde Klopp uit. “Daarom waren we allemaal dolgelukkig toen hij zichzelf af en toe beloonde met een hattrick. Iedereen, het hele team, is dol op Bobby: hoe kon je dat niet? Er is geen reden voor: hij is een uitstekende heer. Het is duidelijk, Mo en Sadio [Mané] is dol op hem omdat hij de bal consequent naar hen doorspeelt, ook al is het niet altijd de laatste pass, maar de voorlaatste. Alle middenvelders zijn dol op hem omdat hij constant de aanvallende spelers van de tegenstander achtervolgt en vasthoudt. De finale line [defensie] aanbidt hem ook om soortgelijke redenen. Dan worden hij en Ali [Alisson] beste vrienden. Hoe kon je niet verliefd worden op Bobby Firmino? Hij is een briljante jongeman en een briljante speler; het is echt een genoegen om werk met hem.”

Firmino alomtegenwoordig is geweest. Hij is nu een zekere weddenschap met geweldige kansen op bet777 platform. Klopp heeft 293 van die 300 wedstrijden gespeeld; niemand heeft meer voor hem gespeeld. 29 van zijn 93 doelpunten waren tegen “grote zes” tegenstanders, of Leicester demonstreert zijn vermogen om de gelegenheid te benutten. Toen hij het doelpunt maakte waarmee Liverpool in 2019 het WK voor clubs won, vier jaar nadat Klopp een team kreeg dat tiende eindigde in de Premier League, had dat iets symbolisch.

Aanstaande zondag is het de zesde verjaardag van Klopp’s eerste overwinning in de Premier League, toen hij de tegenstander verblufte door een team zonder spits op te zetten, Firmino in te zetten als een valse negen, en hem toe te staan ​​Chelsea haveloos te leiden. Hij toonde zijn vermogen om problemen te veroorzaken voor het beste toen hij zijn late eerste doelpunt van Liverpool scoorde in een 4-1 overwinning op Manchester City.

Sindsdien is hij de totale voetballer van Klopp. Vanwege zijn neiging om overal te verschijnen, fungeert hij als de opperhoofd van de tegenpartij, en verdubbelt hij als derde aanvaller en vierde middenvelder. “Absoluut. Hij is verdedigend een ballenjager, hij is ongelooflijk intelligent in al zijn acties, hij is tactisch superieur, hij is in staat om in de kleinste ruimtes te spelen. Bovendien maakt hij doelpunten.” Hoewel het concept van doelpunten als bonus vreemd is aan zijn United-tegenhanger, verklaart het waarom Firmino de anti-Ronaldo van Liverpool is.