Stedendriehoek

Glazenhuisparty in Orpheus:feesten voor het goede doel

APELDOORN – Een laagdrempelige, supergezellige avond met steengoede muziek. De Glazenhuisparty, georganiseerd door de businessclub van Draisma Dynamo en Theater Orpheus, wordt een feest voor iedereen. Op woensdag 15 november mag het dak van Orpheus eraf. En de opbrengst? Die gaat volledig naar Serious Request. Een interview over dit bijzondere initiatief met organisatoren Kees van Buuren (Aannemingsbedrijf Draisma) en Meta Neeleman (Theater Orpheus).

“Een paar maanden geleden zaten we bij onze businessclub te brainstormen over activiteiten die we zouden kunnen ondernemen voor Serious Request”, zegt Kees van Buuren, voorzitter van de businessclub. “We kwamen toen op het idee om een benefietconcert te geven met een écht feestelijk tintje en toegangsprijzen die voor iedereen betaalbaar zijn. We zochten contact met Orpheus en toen ging het balletje rollen.”

“Leuke evenementen organiseren kunnen we bij Orpheus natuurlijk als geen ander”, zegt Meta Neeleman, directeur van Orpheus. “Daarom wilden wij graag samen met Draisma Dynamo werken aan een topevenement voor het goede doel. Al snel kwamen we op het idee om een leuke partyband uit te nodigen. We weten dat er heel veel Apeldoorners zijn die graag eens een avondje dansen op herkenbare muziek. Maar dan wel uitstekend gespeeld natuurlijk! Daarom nodigden we de beste entertainmentband van Nederland uit: Sonny’s Inc. Zij komen op 15 november naar Orpheus in volledige bezetting: compleet met blazers en achtergrondzangeressen. Stilzitten is geen optie!”

Voor álle Apeldoorners                                                                                                           “Natuurlijk is er ook ruimte om rustig te kletsen in de gezellig ingerichte foyer en te genieten van de hapjes en drankjes die hier verkrijgbaar zijn.. Gasten kunnen de hele avond de feestzaal in- en uitlopen. Bovendien is er ook nog een leuke loterij met bijzondere prijzen. Het wordt echt een avond voor iedereen”, aldus Kees van Buuren. “Wij zijn dan wel een businessclub, maar dit evenement organiseren we juist voor alle Apeldoorners, niet alleen voor het bedrijfsleven.”

“Dat zie je ook aan de kaartprijs”, zegt Meta Neeleman. “Toegangskaarten kosten slechts €15,-; dat is echt voordelig voor een avond van dit kaliber. Wil je een compleet avondje uit, dan koop je een all-in ticket voor €35,-. Daarvoor krijg je de hele avond onbeperkt drankjes. Feitelijk dus voor ieder wat wils.” Van Buuren vult aan: “We hopen echt dat heel veel Apeldoorners op 15 november naar Orpheus komen. Niet alleen omdat dat heel gezellig is, maar vooral ook omdat we een groot bedrag naar Serious Request willen brengen. Want álle opbrengsten van deze avond gaan naar het goede doel!”

De Glazenhuisparty vindt plaats op 15 november in Orpheus. Aanvang 19.30 uur. Einde 23.00 uur. Ga naar www.orpheus.nl/glazenhuisparty voor informatie en tickets.