Stedendriehoek

Gitaarklanken op hoog niveau

APELDOORN – Op zondagmiddag 8 maart om 15.30 uur geeft de internationaal bekende Noorse gitariste Kristina Vårlid een concert bij de Baptisten aan de Bosweg 77 in Apeldoorn.

Kristina (Stavanger, 1994) heeft als internationaal erkend klassiek gitariste al diverse prijzen op haar naam staan. Zo ontving zij de eerste prijs in de internationale Antwerpse gitaar competitie in 2017. Ook werd zij in dat jaar benoemd tot beste student in de muziek van Nederland. In 2018 werd zij deel van de ‘Walk of Fame’ van de Hanze universiteit van Groningen. Naast haar studie in Groningen heeft zij ook gestudeerd aan het koninklijke conservatorium van Schotland.

Kristina heeft solo recitals gegeven in onder andere het concertgebouw van Amsterdam. Ook was zij te zien en te beluisteren op de Nederlandse radio en televisie. In mei 2019 ontving haar debuutalbum lovende kritieken. Naast het verzorgen van optredens, geeft zij ook les aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Op zondagmiddag 8 Maart zal Kristina haar repertoire ten gehore brengen, waarbij zij graag de enorme variëteit van de gitaar zal laten klinken.
Kaarten zijn te koop aan de zaal a 5 euro contant.