Stedendriehoek

Gezocht: wereldgerechten met een verhaal

STEDENDRIEHOEK – In onze regio verblijven, al dan niet tijdelijk, inwoners uit zeker meer dan honderd verschillende landen. Wat bracht ze hier? Na een studie blijven hangen, of misschien was het de liefde, werden ze uitgezonden door hun werkgever of was het gewoon nieuwsgierigheid naar dat landje onder de zeespiegel?

Hoe dan ook, als gast moet je je natuurlijk altijd aanpassen aan een nieuwe omgeving, met andere, misschien wel vreemde (eet)gewoontes. Maar de nieuwkomer neemt natuurlijk ook altijd wat mee uit zijn of haar eigen land. Persoonlijke verhalen, en een favoriet gerecht bijvoorbeeld. Die vaak verborgen rijkdom verdient volgens ons aandacht.

Verhalen/kookboek
Wij, Eke Mannink en Peter van den Boom – columnisten bij deze krant – zijn dus benieuwd naar die verhalen én die gerechten. Die willen we verzamelen en in een uniek boek opnemen. Noem het een verhalenboek met heerlijke, onbekende gerechten die er om schreeuwen door anderen gemaakt en gegeten te worden, of een kookboek met boeiende, persoonlijke verhalen uit allerlei vader- en moederlanden. Doe je mee?

Aanmelden
Woon je in de Stedendriehoek, heb je van origine een niet-Nederlandse nationaliteit en wil je jouw verhaal én een favoriet gerecht (voor-, hoofd-, nagerecht of misschien een snack) met ons delen? Of ken je zo iemand in jouw omgeving?
Meld je aan & we nemen snel contact met je op. Wie weet ligt jouw persoonlijke verhaal en je favoriete gerecht straks, mooi opgemaakt, bij de boekhandel.

Aanmelden is mogelijk via e-mail wereldkoken@stedendriehoek.nl