Stedendriehoek

Gezellig in beweging met je buren

Met plezier samen bewegen en een leuke middag beleven. Dat is wat volleybalvereniging Diavo wil bereiken met het Diavo Buurtvolleybaltoernooi op zaterdag 1 juni. Teams kunnen gratis deelnemen. Van 13.30 tot 17.30 uur worden op de sportvelden van Orderbos korte recreatieve partijtjes gespeeld en de middag wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue.

Voorheen werd dit buurtvolleybaltoernooi in Ugchelen gespeeld, waar de vereniging haar roots heeft liggen. Diavo is namelijk een samenvoeging van de volleybalverenigingen Dio Ugchelen en Primavo. Dit jaar wordt voor het eerst uitgeweken naar de sportvelden van Orderbos. Dit ligt centraler en er is daar ook een mogelijkheid te beachvolleyballen. Men kan dan ook kiezen om op gras te volleyballen of op het zand.

Het toernooi is laagdrempelig en om mee te doen hoef je geen ervaren volleyballer te zijn. Een team bestaat uit vier spelers en je kunt een team inschrijven in de klasse Ongeoefenden of Geoefenden. Bij de laatste categorie mogen maximaal twee competitiespelers meedoen. Iedereen is welkom om mee te doen. Familie, vrienden, buren of misschien wil een groepje collega’s wel een middagje ‘teambuilden’. Voor de jeugd (6 tot en met 12 jaar) is er een volleybalclinic en nog andere sport & spel-activiteiten.

Deelname aan het volleybaltoernooi is gratis. Voor de barbecue wordt een kleine bijdrage gevraagd. Meer informatie vindt men op www.diavo.nl. Daar is ook de mogelijkheid een team in te schrijven of – als je geen team hebt – jezelf aan te melden. In dat geval word je samengevoegd met andere individuen. Dat is dan de ultieme manier van verbinden, wat de vereniging hoog in het vaandel heeft staan. Voor aanvang van het toernooi wordt iedereen letterlijk en figuurlijk opgewarmd. Deze gezamenlijke warming-up wordt gegeven Ilse Steenbergen-Termaat, die met haar bootcamp-ervaring de mensen goed op dreef kan krijgen.

Om het feest compleet te maken, is er ook een verloting waarbij de kans op een leuke prijs groot is. Deze prijzen, maar ook het toernooi worden mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.