Stedendriehoek

‘Geweldige herinnering aan pop-up camping De Diamant’

Het gegeven dat zijn dochter Kriste in coronatijd niet op schoolkamp kon, vond Gerard Mulder hartverscheurend. De directeur van het bedrijf Altios ICT & Telecom was van mening dat groep 8 van basisschool De Diamant in de wijk Zuidbroek niet stilletjes met zomervakantie moest gaan. Daarom is afgelopen weekeinde op zijn initiatief pop-up camping De Diamant verrezen op het grasveld naast de school.

“Ze hebben nog één week te gaan op de basisschool en daarna waaieren ze uit over de middelbare scholen. Dan is het toch fijn om zo het schooljaar uit te luiden?” aldus Mulder. Omdat hij met Altios over de technische kennis en mogelijkheden beschikt om een heuse camping te realiseren, polste hij per brief aan de ouders van de klasgenootjes van Kriste of ze ook een nachtje mochten komen kamperen. Dat mocht en dus kwamen twintig kinderen zaterdagmiddag naar camping De Diamant.

“Een perfect plekje naast de school, een groot grasveld met speeltoestellen en een vijver om even fijn in te zwemmen”, knikt Mulder. Hij leverde zes tenten met elk een diameter van vier meter, toiletten, een stroomaggregaat, sanitair voor handen wassen en tanden poetsen, tafels om van te eten én, heel belangrijk voor die leeftijdsgroep: onbeperkt wifi. “De kinderen namen zelf luchtbedjes mee en iets om te snaaien. Om 19.00 uur kwam de patat en de bedoeling was dat ze uiteindelijk later allemaal in slaap zouden vallen, maar daar kwam helemaal niets van terecht, haha.”

De gratis wifi gaf in dezen de doorslag, glimlacht Mulder. “De kinderen zaten de hele nacht van tent naar tent naar elkaar te bellen en appen. Lekker chillen dus.” Drie ouders van de kinderen bleven ook overnachten op camping De Diamant en regelden zondagochtend het ontbijt. “Daarna zijn ze tevreden weer vertrokken, een geweldige herinnering rijker”, glimlacht Mulder. “Maar doordat er van slapen niets was gekomen, stonden ze wel te popelen om na het ontbijt naar huis te gaan om daar bij te slapen.”

Mulder, tenslotte: “Ik ben ook blij dat ik dit voor mijn dochter en haar klas heb kunnen doen met Altios, want andere evenementen waar we graag aan bijdragen gingen niet door. Geen Drakenbootfestival, geen Kartfeestje op het Marktplein dit jaar. Laten we hopen dat we dit volgend jaar weer allemaal wel kunnen gaan doen.”