Stedendriehoek

Genoeg ruimte voor ‘coronameters’

HOENDERLOO – Per 1 juni verruimt Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn openingstijden en het aantal geopende faciliteiten. Vanaf deze dag is het Park dagelijks geopend van 08.00 tot 22.00 uur. Het Parkrestaurant inclusief terras en het Museonder gaan weer open, net als het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin. De camping is vanaf 1 juli weer geopend.

Gedurende de coronacrisis is het motto van De Hoge Veluwe: ruimte, veiligheid en genieten. Met ruim 5.400 hectare aan bossen, heide, zandverstuivingen en open vlaktes is er binnen het Park voldoende ruimte om de ‘coronameters’ in acht te kunnen nemen en het Park zorgt op grond van een strak coronaprotocol voor een veilige omgeving om in te recreëren.

Vanaf 1 juni is het Park Paviljoen beschikbaar voor het huren van zalen, zowel zakelijk als particulier. De Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en Theehuis De Kemperberg zijn reeds als afhaallocatie voor diverse kleine versnaperingen in gebruik genomen. Tevens kunnen de bezoekers van het Park picknickpakketten en andere Hoge Veluwe to go-producten in de Parkwinkel en de foodcontainer kopen. De Parkwinkel is geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers die na 18.00 uur een dagentreekaart kopen om te dineren in het Parkrestaurant, kunnen bij een minimale besteding van €25,- per persoon hun dagentreekaart gerestitueerd krijgen.

Wandelen en fietsen
Wandelaars en fietsers zijn van harte welkom om op een veilige manier te genieten van de natuur, kunst en architectuur. Op de fietspaden geldt vanwege de coronaregels éénrichtingsverkeer. Op de autowegen mag niet worden gefietst. De fietsroutes staan aangegeven met bebording. Per 1 juni zijn ook de huurfietsen weer beschikbaar, zodat het mogelijk is om met een gehuurde elektrische fiets, rolstoelfiets of bakfiets op pad te gaan.