Stedendriehoek

Gemeentenieuws Apeldoorn

COLLEGE AAN DE SLAG TIJDENS NL DOET

Deze activiteit op 11 maart is georganiseerd door medewerkers van het COA, bewoners van het AZC en Stichting Present. Foto Rob Voss – www.robvoss.nl

Afgelopen vrijdag 11 en zaterdag  12 maart was NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van het land. Op 11 maart organiseerden medewerkers van het COA, bewoners van het azcen Stichting Present activiteiten om het plein achter het azc aan de Christiaan Geurtsweg lenteklaar te maken. Ook burgemeester Ton Heerts en wethouders Detlev Cziesso en Wim Willems staken hiervoor de handen uit de mouwen.

Samen met bewoners van het azc gingen ze aan de slag om van pallethout banken te timmeren en te schilderen. Ook werden er bloembakken gemaakt van het pallethout. In de opvanglocatie voor asielzoekers aan de Christiaan Geurtsweg verblijven zo’n 400 mensen. Om Nederland te leren kennen en Nederlands te leren, zetten zij zich graag in als vrijwilliger in onze samenleving.APELDOORNSE VRIJWILLIGERS IN HET ZONNETJE GEZET

Wethouder Wim Willems heeft op vrijdag 11 maart een vrijwilligersspeldje uitgereikt aan zeven Apeldoornse vrijwilligers: Willem de Zanger, Patricia Koopman, Frank van de Kolk, Dolf Keizer, Jan van den Heuvel, Arnold Dubbelman en Henk Jonker.

Eerder riep wethouder Willems inwoners op om vrijwilligers op te geven voor de Vrijwilligerswaardering. Van de 150 inzendingen waren zeven vrijwilligers uitgenodigd voor een persoonlijke overhandiging op het stadhuis. De rest van de inzenders heeft de Vrijwilligerswaardering thuis ontvangen en kon dit zelf aan de opgegeven vrijwilliger geven. In verhalen van de inzenders over de vrijwilligers is de waardering voelbaar. U kunt de verhalen van de acht vrijwilligers die uitgenodigd waren voor de bijeenkomst lezen op de website www.apeldoorn.nl/ vrijwilligerswaarderingBEKENDMAKING UITSLAG GEMEENTERAADSVERKIEZING

Op 21 maart organiseert de gemeente vanaf 10.00 uur een bijeenkomst waar de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen definitief wordt vastgesteld. Iedereen is van harte uitgenodigd om naar de bijeenkomst te komen. U kunt deze ook online volgen. Ook is het mogelijk om bezwaar in te dienen.

De bijeenkomst start om 10.00 uur in de Raadzaal in het stadhuis. De zitting is ook digitaal te volgen via de website www.apeldoorn.parlaeus.nl. U hoeft zich niet vooraf aan te melden voor de bijeenkomst.

Bezwaar indienen
Na bekendmaken van de uitslagen, wordt er een pauze ingelast. Op dat moment kunnen bezwaren worden ingediend. Na definitieve vaststelling ligt het proces verbaal ter inzage bij de receptie in het stadhuis.STARTBIJEENKOMST ONTWIKKELINGEN BINNENSTAD

Vanuit het plan “Het Stadspark van Apeldoorn” wordt er een begin gemaakt met drie vergroeningsprojecten in de binnenstad. Dat zijn de Parkstraat, het Griftpark en de Grote Markthof. Voor deze projecten zijn de eerste mogelijkheden verkend. Op basis daarvan wordt er met ondernemers en bewoners het gesprek gestart over de projecten. Met als doel om samen een ontwerp te maken waar de gemeente mee aan de slag gaat.

Dinsdagavond 22 maart houdt de gemeente een startbijeenkomst ‘Ontwikkelingen Binnenstad’ vanaf 19.15 tot ongeveer 21.00 uur voor inwoners en geïnteresseerden. Woensdagavond 23 maart om 19.15 tot ongeveer 21.00 uur is er een bijeenkomst voor ondernemers. Deze avonden hebben als doel om ideeën over de inrichting van de stad met u, als betrokken ondernemer of bewoner, te delen. En om samen tot ontwerpen voor de projecten te komen. Beide bijeenkomsten worden gehouden in het stadhuis.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door uiterlijk 20 maart een e-mail te sturen naar binnenstad@apeldoorn.nl. Vermeld daarbij of u op 22 maart of op 23 maart aanwezig bent. Meer informatie over de ontwikkelingen in de binnenstad kunt u lezen op de website www.apeldoorn.nl/binnenstad.VRAGEN OVER DE WITTE ZENDERS AAN DE LANTAARNPALEN

Het bedrijf RadioLED legt in Apeldoorn een draadloos communicatienetwerk aan. De zenders voor het netwerk hangen aan lantaarnpalen en bieden straks toegang tot snel internet. Het ophangen van de zenders roept bij verschillende Apeldoorners vragen op. Op de website www.apeldoorn.nl/ radioled geven gemeente, RadioLED en het Antennebureau van het Agentschap Telecom van het ministerie Economische Zaken een uitleg over het netwerk. Ook staan er antwoorden op vragen die gaan over bijvoorbeeld straling en privacy.REAGEER OP DE PLANKAART NIEUWE LAADPALEN

Steeds meer Apeldoorners ruilen hun benzine- of dieselauto in voor een elektrische auto. Om het groeiende aantal elektrische auto’s van stroom te kunnen voorzien zijn er meer laadpalen nodig de komende jaren. De gemeente heeft met een zogenaamde plankaart in kaart gebracht op welke locaties er in de komende vier jaar nieuwe laadpalen worden verwacht. U kunt nu op deze kaart en de voorgestelde locaties reageren tot en met maandag 28 maart.

De plankaart is te zien op de website www.apeldoorn.nl/laadpalen. De blauwe punten op de kaart geven aan waar de komende jaren waarschijnlijk een openbare laadpaal komt te staan. De zwarte punten zijn bestaande openbare laadpalen. 

Reageren
U kunt op deze plankaart reageren tot en met 28 maart. Op basis van de reacties gaat de gemeente kijken of de plankaart verbeterd kan worden. Meer informatie en de plankaart kunt u vinden op de website www.apeldoorn.nl/laadpalen.STEUNPUNT BELASTINGDIENST IN STADHUIS

De Belastingdienst helpt inwoners van gemeente Apeldoorn persoonlijk met alle belastingvragen. Of het nu gaat om een vraag over toeslagen, het invullen van een formulier, uitleg bij een brief of vragen over de jaarlijkse belastingaangifte. Het steunpunt helpt u graag.

U kunt met uw vragen terecht bij het nieuwe Belastingdienst-steunpunt in het stadhuis van Apeldoorn. Het steunpunt is geopend op woensdag (in oneven weken) en donderdag (in even weken) van 08.30 tot 17.00 uur. 

Afspraak maken
Een afspraak bij het steunpunt is gratis. U maakt een afspraak via de BelastingTelefoon op het gratis telefoonnummer 0800 – 0543.