Stedendriehoek

Gemeente sluit twee woningen na drugsonderzoek

Foto: Shutterstock

Op last van de burgemeester zijn afgelopen dinsdag en woensdag een woning in Apeldoorn voor 3 maanden gesloten. Het gaat om een woning aan de IJsselstraat en de Mauvestraat. In de woningen werd onder andere drugs aangetroffen. Politie en gemeente zijn tevreden met het resultaat van de samenwerking.

Naar aanleiding van een lopend drugsonderzoek heeft de Districtsrecherche Noord- en Oost-Gelderland van de politie op 25 januari 2021 invallen gedaan op drie locaties in Apeldoorn. In de woningen werden onder andere drugs, contant geld, een vuurwapen en patronen van een vuurwapen aangetroffen.

Het onderzoek richtte zich in eerste instantie op een 21-jarige Apeldoorner waarvan het vermoeden bestond dat hij in drugs handelde. Tijdens het onderzoek kwamen nog drie andere verdachten in beeld. Een 19-jarige medeverdachte bleek ook te handelen in drugs terwijl een 57-jarige man uit Apeldoorn en een 42-jarige vrouw uit Zutphen de drugs verwerkten.

Alle vier de verdachten zijn aangehouden. De 57-jarige man is onlangs in vrijheid gesteld, maar blijft nog wel verdachte, de overige drie verdachten zitten nog vast.

Op basis van de bevindingen uit het politieonderzoek treft de gemeente nu bestuurlijke maatregelen, waarbij een kamerwoning aan de IJsselstraat en een woning aan de Mauvestraat zijn gesloten voor de duur van drie maanden. De bewoner van de derde woning ontvangt een last onder dwangsom om herhaling van drugshandel te voorkomen.