Stedendriehoek

Gemeente Epe van 100% wild naar 200% gewild

Stichting Promotie Gemeente Epe (SPGE) heeft afgelopen periode het ‘100% Wildgarantie’-imago van gemeente Epe met succes geprofileerd. Tijd voor de volgende stap om het profiel verder te ontwikkelen en versterken. De vernieuwende koers en het meerjarenplan voor recreatie en toerisme komen niet alleen uit de koker van SPGE en gemeente Epe. Ook ondernemers in horeca, recreatie en toerisme uit de gemeente zijn nauw betrokken bij de plannen.

Wethouder Erik Visser over het vervolg van de campagne 100% Wildgarantie: “Gemeente Epe is afgelopen jaren goed op de kaart gezet als een prachtige groene gemeente. Een plek waar het goed toeven is en waar de inwoners en ondernemers trots zijn op onze omgeving. Het is nu tijd voor de volgende stap. We hebben zoveel moois te bieden. Dat mag iedereen weten en dat gaan we met deze opvolger ook doen. Kortom, gemeente Epe mag nog duidelijker op de kaart worden gezet.”

DromenLab Epe
Op maandag 1 en maandag 29 maart organiseert de SPGE samen met de gemeente en De Plekkenmakers twee online DromenLab-sessies. Ondernemers in recreatie en toerisme denken mee over de toekomst van hun sectoren binnen de gemeente. De initiatiefnemers zijn op zoek naar de wensen en dromen van horecaondernemers, B&B-eigenaren, vakantieparken, hoteliers, toeristische attracties, etc. Alle ondernemers in deze sectoren binnen gemeente Epe zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met beide sessies. Wie graag (alsnog) wil meedoen, kan zich aanmelden tot en met donderdag 25 februari via e-mail dromenlab@epe.nl

In de online DromenLab-sessie werken de initiatiefnemers samen met ondernemers aan een gezamenlijk doel. Ook wordt begin maart stil gestaan bij bestaande en nieuwe doelgroepen. In de tweede DromenLab-sessie eind maart wordt de gekozen richting vertaald in gezamenlijke (creatieve) acties. Die acties worden verwerkt in een meerjarenplan. Samen met ondernemers worden de plannen in de periode 2022 tot 2025 uitgevoerd.

 De Plekkenmakers
DromenLab is een initiatief van De Plekkenmakers. Een interactieve, inspirerende en creatieve methode om met elkaar ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. De Plekkenmakers strijken met hun lab (online) neer in de gemeente en dagen met reuring en publiciteit mensen uit om ideeën te spuien en wensen voor of zorgen over de toekomst van recreatie en toerisme te delen.