Stedendriehoek

Geld lenen tijdens de coronacrisis

De coronacrisis zorgt ervoor dat een groot deel van de Nederlanders verplicht thuis zit. Geldt dit ook voor jou? Dan besluit je mogelijk wel om jouw woning eens flink onder handen te nemen. Indien je het grootschalig aanpakt, kost dit je behoorlijk wat geld. Je kunt de verbouwing financieren met jouw spaargeld. Het is echter ook mogelijk om een lening af te sluiten. Maar voor welke leningen kun je tijdens de coronacrisis eigenlijk allemaal kiezen? Geld24.nl licht hier een aantal mogelijkheden uit.

Persoonlijke lening
Om een verbouwing te bekostigen, kun je een persoonlijke lening afsluiten bij een kredietverstrekker. Bij deze lening weet je direct hoeveel je kunt lenen, wanneer je het terug moet betalen en wat de rente is. Nadeel is wel dat deze lening vrij duur is. De rente ligt namelijk hoger dan bij andere soorten leningen.

Hypotheek
Indien de verbouwing veel geld kost, is het ook mogelijk een hypotheek af te sluiten. Op dit moment kun je nog een hypotheek afsluiten tegen een lage rente. Wacht hier echter niet te lang mee, want de verwachting is namelijk dat de hypotheekrente steeds verder gaat stijgen. De coronacrisis is de voornaamste oorzaak van deze stijging.

Doorlopend krediet
Een derde optie om geld te lenen is middels doorlopend krediet. Deze lening is aan te raden wanneer je niet weet hoeveel geld je nodig hebt en wanneer je dit nodig hebt. Bij doorlopend krediet wordt een maximumbedrag ingesteld dat je mag lenen. De aflossing van dit krediet start nadat er geld wordt opgenomen. Nadeel is dat er geen vaste rente geldt.

Vergelijk kredietverstrekkers en leningen met elkaar
Ga je geld lenen? Ga bij het maken van een keuze dan nooit over één nacht ijs. Een lening afsluiten is namelijk niet niks, geld lenen kost immers altijd geld. Indien je de verkeerde keuze maakt, kan dit namelijk verstrekkende gevolgen hebben. Zo kan er bijvoorbeeld een addertje onder het gras zitten wanneer je je niet goed in de lening of kredietverstrekker verdiept hebt. Maak daarom ook altijd eerst een vergelijking voordat je een lening afsluit. Let hierbij niet alleen op de kosten, maar kijk ook naar de voorwaarden van een lening. Alleen op deze manier ben je in staat om de beste lening te vinden tijdens de coronacrisis.