Stedendriehoek

Geef je interieur een boost met steigerhout

Ben je op zoek naar meubels die je interieur een echte impuls kunnen geven? Met steigerhout kun je alle kanten op. Steigerhout is al jaren populair in de interieurwereld, mede door zijn natuurlijke maar toch stoere uiterlijk. Het is geen hype, maar een trendvaste materiaalsoort. Zoek je meubelen waarmee je een tijd door kunt, dan is steigerhout dus een goede keuze.

Wat is steigerhout?
Steigerhout is hout dat eerder is gebruikt op steigers in de bouw. Het is meestal gemaakt van vurenhout en heeft een mooie, sterke uitstraling. In feite is steigerhout dus een recycleproduct. Het heeft jarenlang dienst gedaan op de bouwsteigers en krijgt een nieuw leven in jouw tuin of woonkamer. Meubelen van steigerhout hebben echt geleefd, en dat geeft ze karakter. Ook is de houtsoort dus bijzonder duurzaam. Hoewel het al eerder is gebruikt is het nog altijd sterk. Meubelen van deze materiaalsoort gaan lang mee. Steigerhout heeft vrijwel geen onderhoud nodig om mooi te blijven, zowel buiten als binnen. Je maakt het oppervlak van je meubelen gemakkelijk schoon met wat lauw water en groene zeep.

Voor binnen en buiten
Steigerhout doet het goed als materiaal om meubels van te maken, zowel voor binnen als voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle tuinbank van steigerhout, of een loungebank waarop je heerlijk kunt bijkomen in de zon. Steigerhout past door zijn robuuste uiterlijk goed in de tuin. Je kunt steigerhout zelfs gebruiken om een praktische buitenkeuken of bar mee in de tuin te bouwen. Ook in huis komt steigerhout goed tot zijn recht. Het is een stevige houtsoort die zich tegelijkertijd goed laat bewerken, waardoor je er allerlei meubelen van kunt maken. Van een houten kinderbed tot een eettafel waar je met het hele gezin aan kunt zitten: steigerhout heeft het in huis.

Een subtiele blikvanger
Je kunt steigerhout binnenshuis in elke kamer kwijt. Met een kast van steigerhout kun je bijvoorbeeld voor meer opslagruimte in je huis zorgen. Nog meer ruimte besparen? Combineer je kast dan met een ingebouwd bureau, waardoor je ook een werkplek voor jezelf creëert. Ook wanneer je een kinderkamer wilt inrichten kom je met steigerhout snel uit de voeten. Denk bijvoorbeeld aan een leuk huisjesbed, waar je kind heerlijk in zal slapen. Een voordeel aan dit soort hoogslapers is dat ze naast slaapruimte ook dienst kunnen doen als opbergruimte, knutsel- of speelplek.