Stedendriehoek

Gebiedsverboden voor vijf feestgangers rotonde De Maten: ‘Overlast of letsel accepteren we niet’

Tijdens het ‘Oranjefeest’ bij de rotonde in De Maten zijn vannacht door de politie vijf personen aangehouden. Alle vijf ontvangen vandaag van de gemeente een gebiedsverbod. Gedurende het EK mogen zij tot 12 juli de rotonde niet meer betreden.

De personen werden vannacht aangehouden vanwege onder andere het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk en mishandeling. Daarnaast raakte een meisje door vuurwerk licht gewond.

Burgemeester Ton Heerts: “Overwinningen van Oranje wil je samen met elkaar vieren. Natuurlijk begrijp ik dat. Maar laten we nieuwe uitbraken van corona voorkomen. Daarom doe ik nogmaals een beroep op alle Apeldoornse Oranjefans. Houd je aan de coronamaatregelen of liever: vier de overwinningen van Oranje zoveel mogelijk thuis. Ga je toch: overlast of letsel als gevolg van alcohol en vuurwerk horen niet en accepteren we dan ook niet. Wie hier toch gebruik van maakt, kan rekenen op een persoonsgerichte aanpak in de vorm van een bezoek van de politie aan huis en een gebiedsontzegging.”

Ook maandag zal de gemeente voor de (verkeers)veiligheid na de wedstrijd van Oranje de rotonde afsluiten voor autoverkeer. Aanvullend wordt er voor crowd control cameratoezicht ingezet, gezien de grote hoeveelheden personen die na de wedstrijden afkomen op de rotonde.