Stedendriehoek

‘GB Apeldoorn is voor een dienstbare gemeente’

GemeenteBelangen gaat de komende raadsverkiezingen in onder de naam GB Apeldoorn. “Dit geeft aan dat wij de partij zijn die staat voor de Grondrechten & Burgerbelangen van de inwoners van Apeldoorn”, aldus Antoon Huigens (zie foto), die onlangs door de ledenvergadering opnieuw tot lijsttrekker werd gekozen.

“Na 30 jaar vechten voor inwonersbelangen leggen we zo veel meer de nadruk op wat bewoners van Apeldoorn zelf willen, in plaats van de uitrol van beleid uit Den Haag, Parijs of New York.”

GB wil een betere participatie van inwoners aan de vóórkant van de besluitvorming in plaats van achteraf meepraten. Daarom lanceerde GB onlangs de ‘participatiepool’ voor alle inwoners die mee willen praten over de belangrijke onderwerpen zorg, wonen, welzijn, financiën, bedrijfsleven en algemene politiek. Juist ook voor niet-leden, want iedereen doet mee bij GB. “Apeldoorn doet wel zijn best met de burgerparticipatie, maar in de praktijk voelen mensen zich te vaak overvallen door ‘voorgekookte’ conceptbesluiten. Of het nu gaat over zonnepanelen in ons cultuurlandschap, windmolens in de achtertuin of fietsroutes, mensen willen veel meer vóóraf betrokken worden bij wijzigingen in de openbare ruimte”, stelt lijsttrekker Huigens.

“Grote landelijke misstanden in de politiek bij de (jeugd)zorg en de toeslagen hebben ervoor gezorgd dat inwoners de overheid inmiddels zien als hun vijand. En wanneer GB in de gemeenteraad erop wijst dat hier dringend iets aan gedaan moet worden, wuiven landelijke partijen dit lachend weg. Dus als inwoners dit anders willen, zullen ze straks echt op GB moeten stemmen”, aldus Huigens. “Inwoners willen zich meer vertegenwoordigd voelen, want de gemeente die maken wij samen. GB Apeldoorn is voor een dienstbare gemeente.”

Dit is de kern van het partijprogramma, dat met de nieuwe kieslijst door de leden in de najaarsvergadering zal worden vastgesteld. “En daarom heeft GB alvast een tienpuntenplan opgesteld, waarmee we de komende maanden in gesprek met de inwoners in de dorpen en wijken gaan. Want als onafhankelijke, plaatselijke partij gaat GB bij hen als eerste te rade. Immers, het is aan de inwoners zelf om te bepalen waar het met Apeldoorn heen gaat in de komende periode. Dus op naar de verkiezingen van 16 maart 2022!”