Stedendriehoek

Foto-expositie De IJssel in Apeldoorn

Foto: Helena Beumer

Foto: Pieter Leeflang

Foto Ton Driessen

APELDOORN – Tien fotografen van de Deventer Foto Kring, verenigd in de Huiskamergroep ‘Natuur’, komen Apeldoorn opvrolijken met hun interpretatie in beeld, en een heel klein beetje in woord, van de mooiste rivier van Nederland en verre omstreken.

Ieder van hen maakte een kleine serie foto’s, waarin zij hun IJsselgevoel zichtbaar maakten. Het werden series met schelpen en veertjes, met trappen en bankjes, met een natuurspeeltuin en een zonsopkomst, met winterse beelden en ganzenvluchten, met menselijke ingrepen en met droombeelden.

Daarnaast worden twee series kettingfoto’s geëxposeerd. Zo’n serie komt als volgt tot stand: Eén van de fotografen start de serie met een foto. In dit geval werd die foto naar twee volgende fotografen gestuurd, die vervolgens afzonderlijk hierop een foto maakten als antwoord of reactie. En zo door tot de laatste fotografen. De maker van de eerste foto voegt een afsluitfoto toe als reactie op de twee voorgaande foto’s. Zo ontstaat er een dubbelserie met één en dezelfde foto als uitgangspunt.

Tot slot laat één van de fotografen in vijf collages haar interpretatie van de Elementen zien in bijzondere vormen en bijpassende kleuren.

De expositie is van maandag 16 januari tot en met vrijdag 24 februari te zien in Dok zuid, 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn. De openingstijden zijn op werkdagen van 10.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag en zondag gesloten.