Stedendriehoek

Fonkelvloer nu tot wel dertig procent goedkoper

APELDOORN – Door de wereldwijde daling van de grondstofprijzen heeft Fonkelvloeren in Apeldoorn de prijzen van haar designvloeren als eerste met tot wel 30% verlaagd. Eigenaar Obbe van Zutphen: “Door onze goede relatie met onze leverancier kunnen we het grote voordeel dat nu ontstaat door de daling op de wereldmarkt direct doorberekenen naar onze klant. Dit kan tot wel 6 euro per vierkante meter schelen!”

De prijzen van grondstoffen, zoals hout en kunststof, waren de afgelopen jaren door verschillende factoren, zoals de pandemie, het tekort aan grondstoffen en de oorlog in Oekraïne, enorm opgelopen. De huidige prijsdaling biedt weer ruimte voor mensen die hun huis willen verbouwen of verfraaien. “We merkten steeds vaker dat veel mensen aanhikten tegen de hoge materiaalkosten”, vult Ingeborg Leerkes, adviseur bij Fonkelvloeren, aan. “Met deze prijsverlaging wordt deze stap voor veel mensen weer meer bereikbaar.”

Fonkelvloeren is een uniek concept waarbij klanten thuis worden bezocht door een adviseur of interieurdesigner. Deze helpt de klant bij het maken van de juiste keuze voor een designvloer. “Het is zo mooi om een bijdrage te leveren aan de woonwensen van onze klanten”, aldus Ingeborg.

Ook de prijsverlaging doorgeven aan de klant is onderdeel van de visie van Fonkelvloeren. “We willen iedereen de mogelijkheid bieden om een mooie vloer of trap in huis te halen”, aldus de eigenaren. Hoe lang deze daling blijft, is lastig te voorspellen. Obbe van Zutphen: “Ik denk zeker nog wel dit jaar, maar ook vloeren zijn onderdeel van de wereldmarkt en die blijkt lastig te voorspellen.”