Stedendriehoek

Flitspalen Arnhemseweg en Ravenweg aan

De twee nieuwe flitspalen op de kruising Arnhemseweg-Ravenweg staan sinds gister – maandag 2 augustus – aan. Vanaf nu worden bestuurders die te hard of door rood rijden op deze kruising bekeurd. De gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid in Apeldoorn verbetert.

De nieuwe flitspalen staan op de Arnhemseweg (kruising Ravenweg vanuit zuiden) en Ravenweg (kruising Arnhemseweg). De toegestane snelheid hier is 50 km/uur. De flitspalen zijn door het OM geplaatst, nadat de gemeente en politie hebben aangegeven dat het rode licht hier regelmatig wordt genegeerd en er vaak te hard wordt gereden.

In combinatie met de drukte en het kruisend (fiets)verkeer levert dit een groot risico voor de verkeersveiligheid op. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

24/7 aan

In de afgelopen periode zijn de flitspalen getest. Ze staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het OM beoordeelt dan, na overleg met politie en de gemeente, of de flitspalen langer blijven staan.