Stedendriehoek

Finaliste Miss Elegance: ‘Ik ben niet van het opgeven’

APELDOORN – Priscilla Visser staat in de finale van de Miss Elegance-verkiezing in België. Deze verkiezing gaat niet om maten en gewichten, maar om wie je bent. “Ik werd via Facebook benaderd door een fotograaf om hieraan mee te doen”, vertelt zij. “Ik besloot de kans te pakken en mij aan te melden.” Toen de Apeldoornse hoorde dat ze deel mocht nemen aan dit avontuur, sprong ze een gat in de lucht. “Ik was heel blij. Voornamelijk omdat ik als kind al droomde om hier iets mee te doen.”

Begin juli kwamen alle finalisten voor het eerst bij elkaar. “Wat mij gelijk opviel is dat Belgen een hele andere mentaliteit hebben dan Nederlanders: spontaner en socialer. Het zijn echt leuke mensen.” Met haar 30 jaar is Priscilla tevens de oudste finaliste. “Ik besef het wel, maar het maakt voor mij niet uit. Ik voel mij ook geen 30. Ik kijk wel anders naar het leven dan een paar jaar geleden: stabieler en volwassener.”

Iedere deelnemer heeft zijn eigen doelen. Voor Priscilla is dit bewustwording creëren over armoede in eigen land en het doorbreken van taboes rondom depressies. “Ik heb best een moeilijke jeugd gehad en geleid aan een depressie en een laag zelfbeeld. Ik ben er gelukkig uitgekomen, maar ik heb nog steeds niet de zekerheid om de modellenwereld in te stappen. Het doet mij daarom goed om hieraan mee te doen. Je groeit er door (bewust en onbewust). Wat er ook gebeurt, ik ben tot hier al gekomen. Er waren 72 aanmeldingen en ik ben een van de acht finalisten. Ik mag daar best een beetje trots op zijn na alles wat ik heb meegemaakt.”

Op straat
Armoede in eigen land is ook een onderwerp dat Priscilla aan het hart gaat. Zij vertelt openhartig dat ze een periode op straat heeft geleefd. “Ik weet hoe het is om met 20 euro in de week te leven met twee kinderen, maar ook met 200 euro of helemaal niets.” Je moet waarderen wat je hebt en nooit hoop verliezen, vindt de Apeldoornse. Onderhand heeft ze een goed leven opgebouwd met haar twee dochters. Toch zit er ook een keerzijde aan haar deelname aan Miss Elegance. “Ik heb te maken met jaloezie en afgunst. Ik heb in het verleden fouten gemaakt, waar ik nu mee geconfronteerd word. Ik stond op het punt om af te haken, maar de organisatie heeft mij gestimuleerd om door te gaan. Gelukkig maar, want ik ben ook niet van het opgeven. Dat geef ik mijn kinderen ook mee.”

Op 12 december is de finale. De winnares mag – naast een kroontje – een jaar lang de titel Miss Elegance dragen. “Daarnaast is dit een kans om verder te komen in je carrière. Uiteindelijk wil ik verder in de modellenwereld met betaalde opdrachten. Dat is wat ik wil, via welke weg dan ook.”

Via social media is Priscilla’s avontuur te volgen. “Ik ben te vinden en volgen op Facebook, Instagram en zelfs TikTok (@Finaliste Miss Elegance 2021 Priscilla Visser). Ik kende dit laatste wel via mijn kinderen, maar nu leer ik er ook mee om te gaan.” Ze lacht: “De eerste Tiktoks waren heel ongemakkelijk, maar het lukt steeds beter.”