Stedendriehoek

Fietstocht langs monumenten met een verhaal

Het Fietsgilde Apeldoorn houdt op vrijdag 30 juli de recreatieve fietstocht ‘Monumenten met een verhaal’. In de IJsselvallei zijn vele landgoederen gesticht. Vaak dienden ze als zomerverblijf voor de eigenaren, die ‘s winters in de stad woonden.

Deze dagtocht van circa 45 kilometer vertrekt om 10.00 uur bij het restaurant KFC op de Woonboulevard, Het Rietveld 1 in Apeldoorn (hoek Laan van Osseveld/Zutphensestraat). De route gaat over vlakke fietspaden en wegen. Deze tocht is ook geschikt om met een driewielfiets te rijden. Fietsers kunnen aan deze tocht deelnemen tegen betaling van €2,50.

Men moet zich van tevoren aanmelden, het liefst via e-mail (fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook, op werkdagen tussen 18.00 en 20.00 uur (06-83605380). Bij aanmelding dient de datum van de fietstocht en het aantal personen te worden vermeld. Eten en drinken voor onderweg dient men zelf mee te brengen.

Er wordt gefietst in groepen van tien personen onder leiding van een gids, die regelmatig stopt om allerhande bijzonderheden over de omgeving te vertellen. Voor nadere informatie: www.fietsgilde-apeldoorn.nl of telefonisch op 055-8430534.