Stedendriehoek

Fietsmaatjes wil duofietsen voor heel Apeldoorn

APELDOORN – Stichting Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken heeft een bijdrage voor de aanschaf van een duofiets van het Oranje Fonds en het Provinciefonds Gelderland ontvangen. Hiermee is alweer de vierde duofiets aangeschaft.

Stichting Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken is een initiatief dat volwassenen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, in staat stelt om samen met een fietsmaatje (een naaste of een fietsvrijwilliger) op een elektrisch ondersteunde duofiets op pad te gaan. Nu zijn duofietsen vrijwel alleen beschikbaar voor bewoners van instellingen, Fietsmaatjes maakt ze ook toegankelijk voor mensen die nog thuis wonen.

In 2022 heeft Fietsmaatjes al drie fietsen kunnen aanschaffen en deze vierde fiets biedt nog meer mogelijkheden om inwoners van Apeldoorn en omstreken te kunnen laten genieten van de omgeving. Doelstelling van de stichting is om in heel Apeldoorn en omstreken duofietsen beschikbaar te stellen voor gasten.

Om alle gasten die graag willen fietsen te kunnen helpen, is de stichting ook hard op zoek naar vrijwilligers die regelmatig een fietsrit door de mooie omgeving willen maken met een vaste gast. Zo kunnen zowel de vrijwilliger als de gast genieten van een heerlijke tocht. Ook in de steeds zachter wordende winters kan het aangenaam zijn er even op uit te gaan. Meer informatie over Stichting Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken vindt men op de website www.fietsmaatjesapeldoorn.nl of via telefoon 06-45637777.