Stedendriehoek

Fiets mee langs groene schoolpleinen

Op zaterdag 29 juni verzorgt Partij voor de Dieren Netwerk Apeldoorn een fietstocht. Marieke Sprey (coördinator jeugd natuureducatie) en Jacky Kroon (Partij voor de Dieren Netwerk Apeldoorn) hebben een mooie tocht uitgezet langs tien schoolpleinen.

“Wat hebben die schoolpleinen gemeen met elkaar? Ze zijn groen! Waarom dat zo is en wat dat aan extra’s oplevert voor de kinderen én de leerkrachten van de school, wordt duidelijk tijdens deze 22 kilometer lange fietstocht die ons door vrijwel alle wijken van Apeldoorn gaat voeren”, vertellen de organisatoren. “We vertrekken om 10.00 uur bij het Theehuis Westenenkerpark, Zilverweg 32 in Apeldoorn. De ingang van het Theehuis zit tegenover de Rietendakschool. Helaas is het Theehuis die dag niet beschikbaar voor ons wegens een besloten feest. Neem dus zelf eten en drinken mee voor onderweg. We hebben een lunchpauze  gepland halverwege de fietstocht.”

“We eindigen de tocht omstreeks 14.00 uur bij de laatste school die we bezoeken. Dat is PCBS De Fakkel, Roerdompweg 3 in Apeldoorn. Daarna kan iedereen zelf een route naar huis uitzetten. We stoppen bij elk van de tien scholen en gaan rondkijken op het plein om te  ervaren hoe een groen schoolplein aanvoelt. De meesten van ons kennen uit hun jeugd alleen die grote, grijs betegelde vlakken met een hek eromheen. Een groen schoolplein is echt anders. Vroeger was het al fijn als het speelkwartier was, nu is dat nog fijner. Fiets met ons mee en waan je weer even kind. Alleen dat is al leuk, toch?”

Iedereen is welkom om mee te fietsen en deelname is gratis. “Aanmelden is wel verplicht. Sowieso omdat het handig is voor ons om te weten hoe groot de fietsclub is. Maar aanmelden is ook nuttig voor het geval we de fietstocht moeten afzeggen. Want als de regen met bakken uit de lucht komt vallen, is zelfs een groen schoolplein geen reden voor een fietstocht. Dan doen we het liever op een later tijdstip. Maar dan moeten we de deelnemers wel kunnen bereiken. Aanmelden kan via: apeldoorn@partijvoordedieren.nl